Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Κάντε το παλιό PC, downloader, Εύκολα και Γρήγορα.


  Έχετε αναρωτηθεί τι μπορείτε να κάνετε με το παλιό σας pc; Στον οδηγό αυτό θα δούμε πως μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σε συνδυασμό με μία γραμμή ADSL να το κάνετε ένα υπάκουο downloader. Αν δεν έχετε οθόνη δεν πειράζει, δεν χρειάζεται…















Ξεκινώντας:

Θα χρησιμοποιήσουμε το δωρεάν λογισμικό τύπου VNC, το TightVNC που μπορείτε να βρείτε στο
εδώ.

Το παλιό PC:

Ο παλιός σας υπολογιστής δεν χρειάζεται να έχει κάποιες απαιτήσεις. Μπορείτε να του εγκαταστήσετε Windows (από 98 και πάνω) καθώς και μικρές διανομές Linux. Θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει μια κάρτα δικτύου και σύνδεση στο Internet. Δεν χρειάζεται ούτε προγράμματα, ούτε drivers και ούτε οθόνη (στην πραγματικότητα θα τη χρειαστείτε μία φορά). Επίσης θα χρειαστείτε έναν σκληρό δίσκο εσωτερικό ή εξωτερικό όπου θα αποθηκεύεται τα downloads σας.
Τέλος θα είναι καλό να έχετε ένα καλό τροφοδοτικό σε περίπτωση που θέλετε να το λιώσετε στο downloading.








1. Κατεβάζουμε το πρόγραμμα TightVNC και το εγκαθιστούμε. Στην επιλογή Select Components τα επιλέγουμε όλα. Τη διαδικασία αυτή την επαναλαμβάνουμε και στους δύο υπολογιστές.






2. Τρέχουμε στον παλιό υπολογιστή το Launch VNC Server και εισάγουμε έναν κωδικό για ασφαλή επικοινωνία.







3. Στο παλιό PC, δημιουργούμε μία συντόμευση του Launch VNC Server στο Εκκίνηση του μενού Έναρξη προκειμένου το πρόγραμμα να ξεκινάει με το που ανοίγει ο υπολογιστής. Αυτό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους ανάλογα το λειτουργικό σας σύστημα. Στα Windows μπορεί εύκολα να γίνει με drag and drop, ή δεξί κλικ – άνοιγμα στο μενού Έναρξη, επιλέγουμε το μενού προγράμματα – εκκίνηση και κάνουμε δεξί κλικ δημιουργία συντόμευσης. Στο σημείο αυτό καλό είναι να θέσουμε τον δίσκο του μηχανήματος σαν Shared. Αυτό γίνεται με δεξί κλικ πάνω του – ιδιότητες.






4. Στο παλιό PC, θέτουμε μια στατική εσωτερική διεύθυνση IP. Στα Windows μπορούμε να πατήσουμε δεξί κλικ στο Θέσεις Δικτύου – ιδιότητες. Πάνω στην Τοπική σύνδεση πατάμε δεξί κλικ – ιδιότητες. Πατάμε διπλό κλικ στην επιλογή Πρωτόκολο Internet TCP/IP και βάζουμε τις παρακάτω διευθύνσεις.

Όπου Διεύθυνση IP βάζουμε μια διεύθυνση για το συγκεκριμένο PC τα τρία πρώτα ψηφία της οποίας θα πρέπει να είναι ίδια με τα τρία πρώτα ψηφία της διεύθυνσης του Modem/Router. Η μάσκα υποδικτύου συμπληρώνεται αυτόματα ενώ η προεπιλεγμένη πύλη είναι η διεύθυνση του Moder/Router. Σαν προτιμώμενο διακομιστή DNS βάζουμε επίσης τη διεύθυνση του Modem/Router. Τον εφεδρικό τον αφήνουμε κενό.






6. Στο νέο PC/laptop ανοίγουμε το TightVNC Viewer (Fast Compression). Δίνουμε τη στατική διεύθυνση που βάλαμε παραπάνω (στο παράδειγμα 192.168.1.100), και πατάμε OK.





7. Στη επόμενη οθόνη γράφουμε τον κωδικό που διαλέξαμε και πλέον έχουμε στην οθόνη μας το παλιό PC. Μπορούμε να το διαχειριστούμε κανονικά, με το πληκτρολόγιο και το mouse, σαν να δουλεύαμε στον παλιό υπολογιστή. Μπορούμε πλέον να κάνουμε ότι θέλουμε και όταν τελειώσουμε απλά να κλείσουμε το παράθυρο, ενώ ο downloader θα συνεχίζει τη δουλειά του.


8. Μπορούμε τώρα να εγκαταστήσουμε προγράμματα όπως το utorrent που είναι πολύ ελαφρύ, ή άλλα προγράμματα Peer 2 Peer που θα αναλάβουν τη δραστηριότητα του download.




Σημείωση:

Για να αντιγράψετε τα αρχεία που κατεβάζετε στο παλιό PC μπορείτε να έχετε πρόσβαση από το νέο PC στο παλιό μέσω των Windows. Πατήστε έναρξη – εκτέλεση και γράψτε \\192.168.1.100 (ή βάλτε τη δική σας διεύθυνση του παλιού PC). Πατήστε Enter και πλέον έχετε πρόσβαση σε όλους τους φακέλους του παλιού PC, αρκεί να έχετε κάνει share τον δίσκο και να βρίσκονται τα δύο PC στο ίδιο δίκτυο. Για το τελευταίο πατήστε δεξί κλικ στο Ο Υπολογιστής μου – ιδιότητες – καρτέλα όνομα υπολογιστή. 

Καλό downloading σε όλους!






Τον οδηγό τον βρήκα στο forum του MyTog.Net και έχει ανεβεί από τον χρήστη DarkPrince.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More