Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Blue-WhiteGT.com

 Όταν πριν από δύο χρόνια,τον Μάρτιο του 10' δηλαδή, είδαμε στην αρχική σελίδα του Blue-WhiteGT το μήνυμα "κλεινουμε την σελιδα για να προστατεψουμε τα μελη μας",καταλάβαμε ότι κάτι άλλαζε στην ιντερνετική μας καθημερινότητα.
 Είχε προηγηθεί το κλείσιμο του Gamato και αρκετών warez-sites αλλά το κλείσιμο του BWGT,έστω και αν έγινε από τους διαχειριστές του,ήταν ένα πολύ δυνατό χτύπημα για τους ρομαντικούς του χώρου.

 Εκείνη τη μέρα,λοιπόν,τελείωσαν οι αθώες και ρομαντικές ημέρες του downloading.Τελείωσαν οι παρεουλες, οι γνωριμιες, τα ετεροκλητα γκρουπακια χρηστων με κοινο γνωρισμα το μερακι για την μουσικη, την ταινια, την τηλεοπτικη σειρα, τα κομικ και ποσα αλλα...
Τελείωσαν  οι ατελειωτες ωρες καποιων για να ριπαρουν απο βινυλια εξαφανισμενους ηχους απο τα παλια, ή αλλων που σκαναριζαν παλια χιλιοδιαβασμενα κομικ που δεν υπαρχουν σε κανενα περιπτερο απο δεκαετιες.Τελείωσαν τα νυχτερινα τρεχαματα καποιων τυπων απο σπιτι σε σπιτι για να μεταφερουν ο καθενας το κομματι του "Παρα Πεντε" που ειχε γραψει ωστε να φτασει το τελευταιο επεισοδιο οσο πιο γρηγορα γινοταν στους χιλιαδες Ελληνες του εξωτερικου που περιμεναν.Τελείωσε ο κοπος καποιων να βοηθησουν, να εκπαιδευσουν, να διαπαιδαγωγησουν τους παραδιπλα πως λειτουργει το πρωτοκολλο, πως να ειναι σωστοι χρηστες του.
Τελείωσε  η πιο ενδοξη και επιτυχημενη προσπαθεια ομαδικης λειτουργιας μεταξυ Ελληνων που δεν εχει σκοπο το κερδος αλλα μονο και αποκλειστικα την εθελοντικη προσφορα σε γνωστους και-κυριως-αγνωστους.

 Το ξέρω ότι η εισαγωγή είναι λίγο πιο φορτισμένη απ'ότι πρέπει για ένα απλό άρθρο-παρουσίαση ενός site,αλλά ήθελα να θυμηθούμε λίγο εκείνες τις ημέρες κατά τις οποίες κάποια λαμόγια που ξερουν μονο να γκρεμιζουν, να ξεπουλανε και να καινε ο,τι βρουν μπροστα τους με μονο σκοπο το κερδος και την αφορολογητη μεταφορα του σε off-shore εταιρειουλες,προσπάθησαν να αλλάξουν το διαδικτυακό χάρτη.

 Λιγότερο από ένα χρόνο αργότερα,το μήνυμα στην αρχική σελίδα του Blue-White GT έκανε αρκετούς από εμάς να χαμογελάσουμε,αφού σήμανε μία νέα αρχή και μία νέα,έστω και λίγο διαφορετική,ισορροπία στον χώρο του ελληνικού downloading:





 "Αγαπητοί χρήστες

Ο αγαπημένος μας tracker, το στέκι που όλα αυτά τα χρόνια αγαπήσαμε, επέστρεψε και σας καλοσορίζει. Όλοι γνωρίζουμε τι έγινε τον περασμένο Μάρτη και ποια ήταν τα αποτελέσματα, όμως όπως είχαμε υποσχεθεί ήδη από πιο παλιά, η σελίδα ξανάνοιξε και περιμένει όλους εσάς, τα μέλη τα οποία αγκαλιάσατε τόσο θερμά αυτήν την προσπάθεια όλο αυτό το διάστημα, ώστε να δημιουργήσουμε και πάλι τη μοναδική ατμόσφαιρα που χαρακτήριζε τον αγαπημένο μας γαλανόλευκο!


Παρά το ότι ήταν κάποιοι δε μας πιστέψαν και ουσιαστικά ειρωνεύονταν τα όσα έβγαιναν ανα διαστήματα σε διάφορες σελίδες, καταφέραμε και βγάλαμε εκείνους τους ίδιους ψεύτες. Όχι μόνο επειδή η σελίδα είναι και πάλι στον αέρα, αλλά επειδή κυρίως ο tracker επέστρεψε στην κατάσταση που ήταν τη στιγμή που σταμάτησε -προσωρινά- τη λειτουργία του τον περασμένο Μάρτιο.


Παρόλ' αυτά όπως βλέπετε και μόνοι σας, όλα είναι όπως ίσως τα περιμένατε. Οφείλουμε βέβαια να ευχαριστήσουμε όλους όσους βοήθησαν στο να επιτευχθεί αυτό το εγχείρημα αλλά και σε όλους εσάς, τα μέλη μας, που μας στηρίζατε φανερά και περιμένατε με αγωνία να μάθετε νέα σχετικά με την αγαπημένη μας σελίδα.

Καλή μας (νέα) αρχή! "




 Ο Blue-White GT ήταν πάλι σε λειτουργία σε μία διαφορετική όμως κοινότητα,πιο ώριμη,πιο υποψιασμένη και το σημαντικότερο απ'όλα...?Ακριβώς όπως τον είχαμε αφήσει.






  Στον επίλογο αυτής της λίγο διαφορετικής παρουσίασης,να πούμε ότι μιλάμε για τον αρχαιότερο,πληρέστερο και πλουσιότερο ελληνικό tracker που υπάρχει σήμερα.Στον BWGT εκτός από τα αρχεία .torrent που θα βρείτε για κατέβασμα,ορισμένα εκ των οποίων πολύ σπάνια,υπάρχει και το φόρουμ με αρκετά θέματα και φυσικά πάρα πολλούς και καλούς οδηγούς,αρκετούς από τους οποίους ανεβάζω και εγώ στο Blog μου.

 Τέλος να πούμε πως,οι εγγραφές ανοίγουν σε τυχαίες χρονικές περιόδους και παραμένουν ανοιχτές για λίγες ημέρες,οπότε θα πρέπει να περιμένετε την κατάλληλη στιγμή ώστε να γίνετε και εσείς μέρος αυτής της ιστορικής ιντερνετικής κοινότητας.





URL: Blue-WhiteGT.com














2 σχόλια:

Katw einai re paidia o BwGt apo prox8es ta mesanyxta anoikse ligo to meshmeri x8es kai meta pali down kamia anakoinwsh den exei vgei tipota ?

Οποιος ξερει κατι , ας μας πει τι τρεχει με τον τρακερ. Ειναι κλειστος εδω και 2 μερες.

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More