Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Greekddl

 Το Greekddl δεν είναι ένα συνηθισμένο ενημερωτικό site για Direct Downloading.Αν κατεβάζετε ως Free User και έχετε βαρεθεί την αναμονή και τα πολύπλοκα προγράμματα όπως το Cryptload και το JDownloader,τότε μάλλον το Greekddl είναι η λύση που ψάχνατε.Οι ταχύτητες κατεβάσματος είναι εξαιρετικές και επιπλέον είναι και ελληνικό,με όλα τα θετικά που αυτό συνεπάγεται.


 Κατ'αρχήν το υλικό που υπάρχει είναι πλούσιο σε ποσότητα και πολύ καλό σε ποιότητα.Οι εγγραφές,για την ώρα,είναι ανοιχτές οπότε ξεχνάμε τις προσκλήσεις.Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα email ,δύο λεπτά για να εγγραφείτε και το βασικότερο,να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε ένα μικρό προγραμματάκι το οποίο λέγεται Greekddl Downloader και δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν Download Manager το οποίο έχουν δημιουργήσει και έχουν αναπτύξει τα παιδιά του Greekddl.

 Αλλά γιατί έφτασαν στο σημείο να δημιουργήσουν κάτι νέο και δεν προσαρμόστηκαν στα δεδομένα που υπήρχαν?Την απάντηση μας την δίνουν οι ίδιοι μέσα από το Forum τους:

"Γιατί χρησιμοποιούμε τον Greekddl Downloader?
Οι μαζικές διαγραφές αρχείων οδήγησαν στο να ψάξουμε για άλλους τρόπους για να προστατέψουμε τον κόπο των χιλιάδων μελών που ανεβάζουν στο site. Τρόποι όπως το cryptoload (και άλλες παρόμοιες μέθοδοι κρυπτογράφησης) απέτυχαν. Έτσι δημιουργήθηκε η ιδέα του greekddl downloader. Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα του είναι η ευκολία στη χρήση, δεν χρειάζεται εγκατάσταση, υποστηρίζει αρχεία από σχεδόν όλους τους γνωστούς hoster, μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε σε όλα τα site. Το κυριότερο όμως είναι πως τα αρχεία είναι 100% προστατευμένα από αναφορές και διαγραφές."


  Πάμε λοιπόν να δούμε τη περιβάλλον του.Μπαίνοντας στη σελίδα,βλέπουμε ένα αρκετά ξεκάθαρο και φιλικό περιβάλλον.Στο επάνω μέρος είναι οι βασικές κατηγορίες των αρχείων,δηλαδή Ταινίες,Μουσική,Βιβλία,Εφαρμογές το Φόρουμ και η Κοινότητα.Μπαίνοντας στην κάθε κατηγορία,αριστερά υπάρχει ένα μενού με τις υποκατηγορίες και στο κέντρο του περιβάλλοντος αναπτύσονται οι παρουσιάσεις των αρχείων.Επάνω υπάρχει το πλάισιο αναζήτησης και από κάτω,στα δεξιά δηλαδή της οθόνης,υπάρχουν τα δημοφιλέστερα αρχεία της κατηγορίας που έχουμε επιλέξει.




 Ανοίγοντας την παρουσίαση του αρχείου που μας ενδιαφέρει βλέπουμε καταρχήν κάποια στοιχεία και τεχνικά χαρακτηριστικά του αρχείου,μία μικρή παρουσίαση και διάφορες άλλες χρήσιμες πληροφορίες που αλλάζουν ανάλογα με το  είδος του αρχείου.Ακριβώς από κάτω,στο τέλος της παρουσίασης,βλέπουμε το πλαίσιο "κατεβάστε το αρχείο" και ακριβώς από δίπλα τον Hoster που το φιλοξενεί.Αφού,λοπόν,έχουμε εγκαταστήσει και ανοίξει το Greekddl Manager,πατώντας επάνω στο πλαίσιο ξεκινάει το downloading του αρχείου μας.


 Τα υπόλοιπα,σε ότι αφορά το περιβάλλον και τις δυνατότητες της σελίδας,σας αφήνω να τα ανακαλύψετε μόνοι σας μετά την εγγραφή σας.Το μοναδικό μειονέκτημα είναι πως η πλοήγηση στη σελίδα είναι λίγο αργή αλλά αυτό υποθέτω πως θα λυθεί στο μέλλον με μία μετακόμηση σε έναν καλύτερο server.






web: Greekddl





7 σχόλια:

αχ παει και το gddl .μας το φαγανε τσαμπα

από πού θα ενημερωθούμε αν ανοίξει και πάλι το greekddl βρε παιδιά; κάθε φορά που χάνεται ένα καλό σάιτ μετά χάνουμε τα ίχνη του και πάλι από την αρχή... Δεν θα έπρεπε εμάς τους εγγεγραμμένους να μας ειδοποιήσουν;

emini

Δεν νομίζω πως ξανανοίξει το Greekddl ,τουλάχιστον με την μορφή που το ξέραμε....

borei kapoios sas parakalo na mou pei ena kalo site san to greekddl?

Ναι ρε παιδια .... το καλυτερο σαιτ που υπηρχε στην ελλαδα. Αν κατι δουλευε σωστα σε αυτη τη χωρα ηταν το Greekddl

τόσα χρόνια πέρασαν και το greekddl είναι ακόμα ανοιχτό??!!

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More