Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011

Πως κατεβάζω μέσω Torrents:Οδηγός για αρχάριους

 -Για να κατεβάσουμε αρχεία μέσω Torrents,χρειαζόμαστε κατ'αρχήν κάποιον Torrent Client,δηλαδή ένα ειδικευμένο πρόγραμμα το οποίο και αναλαμβάνει το κατέβασμα.Υπάρχουν πολλοί γνωστοί torrent clients ,αλλά ο πιο γνωστός είναι ο μTorrent  ,γνωστός και ως uTorrent.Τώρα,αφού έχουμε εγκαταστήσει τον μTorrent στον υπολογιστή μας, για να ξεκινήσουμε να κατεβάζουμε το αρχείο μας χρειαζόμαστε ένα άλλο αρχειάκι,το torrent file,το οποίο φορτώνεται στον torrent client και τον καθοδηγεί.   -Για να βρούμε το αρχείο που θέλουμε να κατεβάσουμε τωρα,ότι και αν είναι αυτο,ταινία/τηλεοπτική σειρά/μουσική/πρόγραμμα/ή οτιδήποτε επιθυμεί ο καθένας μας,θα πρέπει να βρούμε το αντίστοιχο torrent file.Για να το κάνουμε αυτό θα πρέπει να πάμε σε ένα από τα πολλά εξειδικευμένα torrent sites/trackers,όπως είναι τα Kickass Torrents(το οποίο βλέπετε και στη εικόνα δίπλα)The Pirate Bay,Isohunt κ.α.Για να βρούμε αυτό που θέλουμε σε ένα τέτοιο site,εισάγουμε τον όρο-όνομα στο πλαισιο αναζήτησης της σελίδας και πατάμε το search.- Αμέσως η οθόνη μας γεμίζει με τα αποτελέσματα της αναζήτησης.Επειδή μπορεί να υπάρχουν διαφορετικά είδη αρχείων με το ίδιο όνομα (π.χ. ταινία,μουσική,τηλεοπτική σειρά) ή ακόμα και ίδιο είδος αλλά με διαφορετικά χαρακτηριστικά(κάτι το οποίο συχνά βλέπουμε στις ταινίες με τύπους αρχείων όπως cam,ts,dvd,1080p,720p κ.α.),τα περισσότερα sites μας επιτρέπουν με ένα click να δούμε μόνο τα αρχεία συγκεκριμένου είδους.Στο Kickass Torrents,το οποίο βλέπουμε στα δεξιά, αυτό γίνεται  επιλέγοντας κάποια από τις καρτέλες στο πάνω μέρος.
 -Αν κοιτάξουμε προσεκτικά,θα δούμε ότι το καθένα από τα αρχεία συνοδεύεται από χρήσιμες πληροφορίες,ο αριθμός των seeders(που επιδιώκουμε να είναι υψηλός γιατί,συνήθως όσο πιο πολύ seeders υπάρχουν τόσο γρηγορότερα θα κατέβει το αρχείο μας),καθώς και σχόλια των χρηστών(τα οποία καλό είναι να τα διαβάζουμε γιατί μας προφυλάσουν απο άσκοπα και επικίνδυνα κατεβάσματα),για δήλωση ότι το αρχείο είναι έγκυρο και ασφαλές και ,φυσικά, για το κατέβασμα του torrent file.


-Πατώντας στο όνομα του αρχείου που μας ενδιαφέρει(εικόνα 1) μεταφερόμαστε συνήθως σε μία οθόνη με περισσότερες πληροφορίες/χαρακτηριστικά του αρχείου(εικόνα 2) από την οποία μπορούμε να κατεβάσουμε το torrent file (με κατάληξη .torrent) που θα φορτώσουμε στον torrent client,δηλαδή το μTorrent.
*Εδώ να κάνουμε μία παρένθεση για να δούμε ότι ορισμένα sites όπως το Kickass Torrents που βλέπουμε στον οδηγό μας,προσφέρουν και το λεγόμενο Magnetic link.Πατώντας το το σήμα με το μαγνήτη, ο torrent client ενεργοποιείτε άμεσα
 -Για να ξεκινήσουμε,λοιπόν, το κατέβασμα του αρχείου μας κατάρχήν ανοίγουμε το μTorrent.Στη συνέχεια πηγαίνουμε στο kickass torrent (ή στο αντίστοιχο Torrent Site/Tracker) και πατάμε download torrent ή πάνω στο όνομα του αρχείου με την κατάληξη .torrent ή  ότι αντίστοιχο υπάρχει στο κάθε Torrent Site,το οποίο πάντως θα είναι πάντα σε εμφανή θέση και εύκολο να το αναγνωρίσουμε.Με το που θα πατήσουμε επάνω θα αρχίσει το κατέβασμα στον torrent client που χρησιμοποιούμε.


 -Ο torrent client,λοιπόν,θα αναλάβει πλέον το κατέβασμα του αρχείου στο παρασκήνιο.Όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί,το αρχείο θα βρίσκεται στο φάκελο όπου αποθηκεύει τα downloads ο torrent client.Στη συγκεκριμένη περίπτωση,όπως έχουμε δεί και πιό πάνω,είναι ο μTorrent όπου ο προεπιλεγμένος φάκελος είναι ο C:\Users\"user name"\Downloads ή λήψεις.Μπορούμε να δούμε ή και να αλλάξουμε το φάκελο αποθήκευσης από το μενού επιλογές και την καρτέλα φάκελοι.


-Μόλις κατέβει το αρχείο σας είστε έτοιμοι να το απολαύσετε και να ξεκινήσετε για το επόμενο.Καλό downloading...

6 σχόλια:

otan katebasoyme ena game pos to egkathistoyme sto p;c

Δείτε έναν εύκολο τρόπο για να κατεβάσετε σειρές... http://goof.gr/%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%B2%CE%AC%CF%83%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AD%CF%82/

Ο πιο κατατοπιστικός .. Ευχαριστούμε πολύ!

το σημα magnetic link δν μπορω να το βρω στο kickass torrents, πως αλλιως ενεργοποιεις το torrent client;;;

στο ντελογο μάγκες έχει πολλά εκεί κατέβασα κάτι σειρές πολύ γρήγορα

Kickass Torrents survived many threats since its inception and brought the best free content for us to download, but ultimately, it was taken down in 2016 by the US government agencies. Although Kickass torrents were the best torrenting website for many users, there are various torrent alternatives you can try, to download your favorite content. We have suggested here the 21 best kickass torrents alternatives that you must check out. But remember to use a torrent VPN to avoid DMCA’s and torrent your favorite content anonymously. So, get a torrent VPN and start torrenting anonymously.

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More