Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

SoMud

 Βάλτε μαζί έναν σύγχρονο cross–platform torrent client, ένα HTTP/FTP client για τη διαχείριση των κοινών downloads, ένα πρόγραμμα αναζήτησης torrents, ένα πρόγραμμα αναζήτησης/αναπαραγωγής βίντεο του Διαδικτύου, εργαλεία σύλληψης βίντεο και ήχου από το desktop, καθώς και ένα εργαλείο μετατροπών τους και έχετε το SoMud.

 Το περιβάλλον του προγράμματος είναι εξαιρετικά καλοφτιαγμένο και «δουλεμένο» στην παραμικρή λεπτομέρεια. Κάτω από το μενού υπάρχει εργαλειοθήκη με κουμπιά για τις βασικές λειτουργίες, πλαίσιο αναζήτησης και ένα μικρό γράφημα που «ζωντανεύει» όταν κάποια downloads βρίσκονται σε εξέλιξη. Αριστερά υπάρχει μία μπάρα χωρισμένη στις ενότητες Tasks, για τη διαχείριση των δραστηριοτήτων downloading/sharing, καθώς και την ενότητα Resources για αναζητήσεις και προτάσεις δημοφιλών downloads. Κάνοντας κλικ στο κάτω μέρος της μπάρας, η όψη της αντικαθίσταται από την καρτέλα Utility Tools, η οποία περιέχει εργαλεία για σύλληψη ήχου και βίντεο, κατέβασμα εικόνων, αναπαραγωγή αρχείων βίντεο MP4/FLV, επιβεβαίωση της ακεραιότητας κάποιου αρχείου και τέλος μετατροπή αρχείων ήχου και βίντεο.

 Το κύριο τμήμα έχει, φυσικά, πάνω τα downloads σε εξέλιξη, ενώ το κάτω έχει δύο καρτέλες, τις P2P files, όπου κάνουμε αναζητήσεις αρχείων σε δίκτυα P2P και Web videos, για αναζήτηση και παρακολούθηση βίντεο από το YouTube και άλλα sites. Παρενθετικά να πούμε ότι επειδή ορισμένα από αυτά τα sites δεν είναι κατάλληλα για ανηλίκους, μπορείτε να τα κλειδώσετε, πηγαίνοντας στα Settings και επιλέγοντας την καρτέλα Content.

 Αν νομίζετε ότι το SoMud είναι φορτωμένο στολίδια και υστερεί ως torrent client, κάνετε λάθος. Είναι από τα ελάχιστα προγράμματα που υποστηρίζουν όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες του τομέα του και λειτουργεί αποδοτικά – τόσο αποδοτικά που θα πρέπει ίσως να βάλετε όρια, για να μη «στραγγίζει» προσωρινά όλο το bandwidth. Ενα μικρό επιπλέον εικονίδιο στο desktop παρέχει, με δεξί κλικ, τις λειτουργίες του προγράμματος. Κλείνοντας, να πούμε ότι το πρόγραμμα είναι πολύ καλό, αλλά κατά την εγκατάσταση προσπαθεί να αλλάξει τη homepage σας και την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης, καθώς και να εγκαταστήσει τη δική του toolbar. Θα πρέπει, λοιπόν, να είστε πολύ προσεκτικοί, ώστε να απενεργοποιήσετε αυτές τις επιλογές κατά την εγκατάσταση.




Download: SoMud
Ελάχιστες Απαιτήσεις: Windows 2000/XP/Vista/7
Τύπος: Torrent Client
Περιορισμοί: Freeware

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More