Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

FrostWire for Windows 5.0

 Μετά την αποχώρηση από το προσκήνιο του LimeWire, το FrostWire έγινε το κύριο πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων μέσω του δικτύου Gnutella. Όμως, και αυτό το πρόγραμμα εγκαταλείπει πλέον το Gnutella, αφού η νέα έκδοσή του, 5.0.7, υποστηρίζει αποκλειστικά το πρωτόκολλο BitTorrent.

 Το νέο LimeWire είναι ένας από τους λίγους torrent clients που παρέχουν δυνατότητα αναζήτησης αρχείων. Τα αποτελέσματα προέρχονται από έξι γνωστά sites αναζήτησης αρχείων .torrent και ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να αποκλείσει όποια θέλει. Επίσης, μπορεί να φιλτράρει τα αποτελέσματα σύμφωνα με τον αριθμό των seeders και το μέγεθός τους, απλώς σύροντας δύο διακόπτες. Το πρόγραμμα υποστηρίζει magnet links.

 Κατά την εγκατάσταση του νέου LimeWire, ο χρήστης πρέπει να επιλέξει αν θα κάνει seeding (δηλαδή, θα αναμεταδίδει) αρχεία που έχει κατεβάσει ή όχι και αν το πρόγραμμα θα ξεκινά αυτόματα με τα Windows. Επίσης, ο χρήστης επιλέγει ένα nickname που θα χρησιμοποιεί στην community του Lime Wire και, τέλος, κάνει κλικ στη δήλωση ότι δεν θα χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

 Το περιβάλλον του προγράμματος είναι ωραίο και ξεκάθαρο. Έχει καρτέλες, στην πρώτη από τις οποίες, τη Search, προβάλλονται ενδιαφέρουσες ταινίες και μουσικά άλμπουμ που κάποιος μπορεί να κατεβάσει δωρεάν και αρκεί ένα κλικ σε κάποιο για να αρχίσει το κατέβασμα. Στο κάτω μέρος υπάρχουν τα χειριστήρια του media player του προγράμματος και αριστερά το πλαίσιο αναζήτησης. Επίσης, περιλαμβάνονται καρτέλα με τη βιβλιοθήκη υλικού, όπου μεταφέρονται αυτόματα τα downloads σε κατάλληλους με το είδος τους φακέλους, καρτέλα για μεταφορά υλικού σε κινητά και tablets, καθώς και καρτέλα για την community. Γενικά πρόκειται για έναν σύγχρονο torrent client, που αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις και σίγουρα θα χρησιμοποιήσουν πολλοί.






Download: FrostWire
Ελάχιστες Απαιτήσεις: Windows 2000/XP/Vista/7
Τύπος: Torrent Client
Περιορισμοί: Freeware

1 σχόλια:

Το εβαλα, το δοκιμασα, κατεβασα και το διεγραψα. Σε σχεση με τον μτορεντ μου φαινεται παραφορτωμενος.

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More