Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2012

Οδηγός δημιουργίας "torrent" μέσω "utorrent"

Πως φτιάχνουμε ένα αρχείο *.torrent για να το ανεβάσουμε στον tracker;

Το πρώτο φυσικά είναι να έχουμε το utorrent. και μπορούμε να το βρούμε από τη διεύθυνση του.
utorrent.com (Καλό είναι να το ρυθμίσουμε σωστά έτσι ώστε να έχουμε την καλύτερη απόδοση, για να δείτε πως ρυθμίζεται το utorrent πατήστε ΕΔΩ )

1. Πηγαίνουμε στο menu "Αρχείο" και πατάμε στην επιλογή που λέει "Δημιουργία νέου Torrent...". Όπως βλέπετε στη παραπάνω εικόνα.

2. Βλέπουμε να μας βγάζει ένα νεο πίνακα.
Σε εκείνο τον πίνακα μας βγάζει κάποιες επιλογές.

Στο Επιλέξτε πηγή έχει 2 επιλογές:

α) από αρχείο
πατάμε στο απο αρχείο αν θέλουμε να ανεβάσουμε ένα μόνο αρχείο και τίποτα παραπάνω. πχ. Ένα βίντεο. Ένα .pdf κτλ.

β) από κατάλογο
Την επιλογή αυτη την χρησιμοποιούμε αν θέλουμε να ανεβάσουμε πολλά αρχεία μαζι που βρίσκονται σε έναν φάκελο. Έτσι έχουμε την δυνατότητα να επιλέξουμε έναν φάκελο που βρίσκονται τα αρχεία που θέλουμε να ανεβάσουμε.


Στο πράσινο βελάκι βλέπουμε την επιλογή "Trackers".

Εκεί βάζουμε το anounce Url του tracker στον οποίο θέλουμε να ανεβάσουμε το αρχείο. συνήθως πηγαίνοντας να κάνουμε upload στην επιλογή "Upload" ενός tracker θα μας βγάλει το anounce url που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε.Οπως πχ παρακάτω στην εικόνα. Το παίρνουμε και το αντιγράφουμε στο πεδίο "Trackers" του utorrent.

 
Στο μπλε βελάκι βλέπουμε την επιλογή "Ιδιωτικό torrent"

Μη ξεχνάτε να την επιλέγετε γιατί δημιουργεί πρόβλημα στο διαμοιρασμό όταν δεν το "τικαρετε" ειδικά αν κάποιος άλλος έχει seedbox. αρκετοί φίλοι που διαθέτουν seedbox δεν μπορούν να κατεβάσουν τα συγκεκριμένα αρχεία λόγο πολιτικής που εφαρμόζεται από αρκετές εταιρίες που διαθέτουν seedboxes να δέχονται αρχεία μόνο από Private Trackers και όχι Public.

Και τέλος πατάμε στο κουμπάκι "Δημιουργία και αποθήκευση ως..." ώστε να αποθηκεύσετε το αρχείο *.torrent και να μπορέσετε να το κάνετε Upload στον tracker που εσείς θέλετε.Πηγή:ArtofSharing.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More