Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013

5 τρόποι για να μεταφορτώνετε torrents ανώνυμα


Με τους νέους νόμους αντι-πειρατείας και τις επιχειρήσεις αστυνόμευσης των χρηστών που μεταφορτώνουν BitTorrent να αυξάνονται, πολλοί είναι εκείνοι οι χρήστες του BitTorrent που αναζητούν τρόπους για να κρύψουν την ταυτότητά τους. Παρακάτω παρουσιάζονται πέντε τρόποι, που χρησιμοποιούνται ευρέως για προστασία της ιδιωτικότητας.

 Οι υπηρεσίες που αναφέρονται σε αυτό το μήνυμα είναι είτε εντελώς δωρεάν ή κοστίζουν ορισμένα ευρώ το μήνα. 
Ο γενικός κανόνας είναι ότι οι δωρεάν υπηρεσίες είναι γενικά πιο αργές ή έχουν άλλους περιορισμούς, ενώ οι υπόλοιπες μπορεί να έχουν τις ίδιες ταχύτητες με τη σύνδεση ίντερνετ που διαθέτετε.


VPN (με πληρωμή / δωρεάν)

 Εκατοντάδες, χιλιάδες χρήστες του BitTorrent έχουν ήδη ανακαλύψει ότι ένα VPN είναι ένας καλός τρόπος για τη διασφάλιση του απορρήτου κατά τη χρήση του BitTorrent. Για λίγα δολάρια το μήνα τα VPNs μεταφέρουν όλη την διαδικτυακή κίνηση μέσα από τους servers, αποκρύπτοντας την διεύθυνσή IP σας από το κοινό. Μερικές VPNs προσφέρουν επίσης ένα δωρεάν πρόγραμμα, αλλά αυτά είναι αρκετά πιο αργά και δεν είναι πραγματικά κατάλληλα για πιο απαιτητικούς χρήστες του BitTorrent.

BTGuard (με πληρωμή)
 Το BTGuard είναι μια υπηρεσία μεσολάβησης που κρύβει τις διευθύνσεις IP των χρηστών από το κοινό. Η υπηρεσία λειτουργεί σε Windows, Mac, Linux και όπως υποδηλώνει το όνομα του, έχει δημιουργηθεί ειδικά για τους χρήστες του BitTorrent. Λειτουργεί με όλες τις εφαρμογές που υποστηρίζουν “Socks V5″ proxies όπως uTorrent και Vuze. Επιπλέον, το BTGuard περιλαμβάνει επίσης λογισμικό κρυπτογράφησης για τους πραγματικούς λάτρεις της ασφάλειας.

TorrentPrivacy (με πληρωμή)
 Το Torrentprivacy είναι ένα άλλη μια υπηρεσία proxy για τους χρήστες του BitTorrent, παρόμοια με εκείνη του BTGuard. Προσφέρει μια τροποποιημένη υπηρεσία uTorrent που έχει όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις προεγκατεστημένες. Το μειονέκτημα αυτής της προσέγγισης είναι ότι είναι περιορισμένη σε χρήστες που διαθέτουν Windows πλατφόρμες. Το TorrentPrivacy λειτουργεί από την ομάδα TorrentReactor.net και υπάρχει για περισσότερο από δύο χρόνια.

Anomos (δωρεάν)
 Το Anomos είναι ένα από τα λίγα δωρεάν multi-platform προγράμματα για τους χρήστες του BitTorrent που θέλουν να κρύψουν τις IP διευθύνσεις τους. Το μειονέκτημα είναι ότι δεν είναι πλήρως συμβατό με συνήθη αρχεία torrent, καθώς χρησιμοποιεί δική του μορφή atorrent. Ένα άλλο μειονέκτημα είναι ότι οι ταχύτητες για μεταφόρτωση είναι γενικά χαμηλότερες από τους κανονικούς διαμεσολαβητές BitTorrent.

Seedbox (με πληρωμή)

 Το Seedbox είναι η ορολογία BitTorrent για server υψηλής ταχύτητας, που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη μεταφορά torrent. Με ένα seedbox, οι χρήστες έχουν πολύ υψηλές ταχύτητες μεταφόρτωσης, ενώ οι IP διευθύνσεις τους δεν μοιράζονται με το κοινό. Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη, οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν τα αρχεία στον υπολογιστή τους μέσω μιας γρήγορης σύνδεσης http. Το FileShareFreak εξετάζει συχνά πολλούς καλούς παρόχους seedbox.

 *Κλείνοντας να τονίσω κάτι πολύ σημαντικό.Όλα τα παραπάνω,τα περισσότερα από τα οποία είναι επί πληρωμή, είναι τρόποι απλά για να σφραγίσετε την ανωνυμία σας και χρησιμοποιούνται κυρίως από έμπειρους χρήστες της κοινότητας(uploaders,μέλη μεταφραστικών groups κ.α.).
 Για τον απλό χρήστη η καλύτερη πηγή ανωνυμίας είναι το να επιλέγει σταθερές και αξιόπιστες πηγές,είτε από Ελλάδα,είτε από το εξωτερικό.Αν οι πηγές σας είναι ασφαλείς και αξιόπιστες δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα...άλλωστε μην ξεχνάτε ότι οι πρώτοι που επιθυμούν την ανωνυμία τους είναι οι διαχειριστές και οι owners των torrent sites.


1 σχόλια:

BlueHost is definitely the best website hosting company for any hosting services you might require.

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More