Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

BufferZone Pro

Το BufferZone είναι ένα εικονικό περιβάλλον στο οποίο μπορείτε να κατεβάζετε, να ανοίγετε ή να τρέχετε και να διαμοιράζετε οποιοδήποτε αρχείο ή εφαρμογή με ασφάλεια και χωρίς κίνδυνο για το σύστημά σας.Για να επιτύχει το παραπάνω αποτέλεσμα, το πρόγραμμα βασίζεται σε τεχνολογία Virτualization ή εικονικοποίησης.

 Οταν τρέχετε εφαρμογές με πρόσβαση στο Internet, το BufferZone τις ανοίγει αυτόματα μέσα στο εικονικό περιβάλλον του. Από προεπιλογή, το πρόγραμμα εικονικοποιεί τους Web browsers, τους Instant Messengers, τις εφαρμογές P2P και τα εκτελέσιμα αρχεία τα οποία έχουν επισυναφθεί σε μηνύματα e-mail. Τα προγράμματα που βρίσκονται μέσα στον εικονικό χώρο του BufferZone, δεν μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα στο σύστημά σας, αλλά μόνο σε άλλα προγράμματα τα οποία βρίσκονται μέσα στον εικονικό χώρο. Ετσι, μπορείτε να πάψετε να φοβάστε για κλοπές προσωπικών στοιχείων και για οποιαδήποτε προβλήματα από ιούς, spyware και άλλα κακόβουλα προγράμματα.

 Οταν κάνετε διπλό κλικ στο αρχείο εγκατάστασης κάποιου προγράμματος, βλέπετε το παράθυρό του να περιβάλλεται από μία κόκκινη γραμμή, Επίσης, στην άκρη του εικονιδίου του προγράμματος θα δείτε το εικονίδιο του BufferZone. Αυτό σημαίνει ότι το πρόγραμμα τρέχει μέσα στο εικονικό περιβάλλον. Αν εμπιστεύεστε κάποιο πρόγραμμα ή αν θέλετε να το προφυλάξετε από τους κινδύνους που ενδεχομένως υπάρχουν μέσα στον εικονικό χώρο, ίσως θέλετε να το μεταφέρετε έξω από αυτόν.

 Κάτι τέτοιο δεν είναι δύσκολο. Κάντε δεξί κλικ πάνω του και επιλέξτε Move Outside BufferZone. Αντίστοιχα, αν θέλετε να το ανοίξετε έξω από τον εικονικό χώρο, επιλέξτε Open Outside BufferZone. Από το εικονίδιο του BufferZone, ανοίγουμε το κέντρο ελέγχου του και από εκεί μπορούμε, μεταξύ άλλων, να ελέγξουμε και να αλλάξουμε την κατάσταση των προγραμμάτων που τρέχουν στον εικονικό χώρο. Για να απενεργοποιήσουμε το πρόγραμμα, κάνουμε δεξί κλικ στο εικονίδιό του και επιλέγουμε Unload BufferZone. Για να αδειάσουμε τον εικονικό χώρο, επιλέγουμε από το κέντρο ελέγχου Empty BufferZone. Σε αυτή την περίπτωση, τα προγράμματα που έχουμε κατεβάσει εκεί θα χαθούν.

 Το πρόγραμμα όπως είπαμε, προστατεύει και φακέλους. Εξ ορισμού προστατεύεται ο φάκελος My Documents, ο οποίος κατατάσσεται στην κατηγορία Confidential. Τα εικονίδια των φακέλων αυτής της κατηγορίας εμφανίζονται με ένα λουκέτο πάνω τους. Τέλος, να πούμε ότι το πρόγραμμα ήταν εμπορικό προϊόν μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, οπότε άρχισε να διατίθεται από την κατασκευάστριά του, Trustware, ως freeware.
Εγκατάσταση: Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, πρέπει να κάνετε επανεκκίνηση. Μόλις ανοίξει το πρόγραμμα, δίνετε ένα όνομα και ένα e-mail, τα οποία απαιτούνται για την ενεργοποίησή του. Επίσης, στην ενότητα Protect your Privacy, μπορείτε να εισάγετε ένα ή περισσότερα sites είτε τραπεζικά είτε ηλεκτρονικών αγορών τα οποία θέλετε να προστατεύονται, καθώς και φακέλους του δίσκου σας που θέλετε να κρύβονται κατά τις περιηγήσεις σας στο Internet. Τέλος, πατάτε το Finish.




Download:BufferZone Pro
Ελάχιστες Απαιτήσεις: Windows XP/Vista/7
Τύπος: Virtualization
Περιορισμοί: Freeware

1 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More