Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

MediaPortal

 Το Media Portal είναι ένα καλό και πλήρες media center ανοικτού λογισμικού. 
 
 Όπως όλα τα προγράμματα της κατηγορίας του, απευθύνεται κυρίως σε όσους θέλουν να το αξιοποιήσουν σε ένα HTPC (ή και απλό PC) συνδεδεμένο σε τηλεόραση, σε συνδυασμό με τηλεχειριστήριο. Φυσικά, μπορεί να αξιοποιηθεί και στην οθόνη του υπολογιστή. Με αυτό μπορείτε να ακούτε μουσική και διαδικτυακό ραδιόφωνο, να βλέπετε βίντεο και ταινίες από DVD και να προβάλλετε τις φωτογραφίες σας ή να δημιουργείτε slideshows. 
 
 Ακόμη, μπορείτε να χρονοπρογραμματίζετε και να καταγράφετε τηλεοπτικά προγράμματα και να στέλνετε με streaming ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές σε υπολογιστές συνδεδεμένους στο δίκτυό σας. Τέλος, μπορείτε να λαμβάνετε δεδομένα για τον καιρό και ειδήσεις ή άλλες πληροφορίες από το Διαδίκτυο, ακόμη και να παίζετε παιχνίδια. Για το πρόγραμμα είναι διαθέσιμα εκατοντάδες plug–ins, τα οποία αυξάνουν πολύ τις δυνατότητές του.
 
 Το περιβάλλον του προγράμματος είναι στα Ελληνικά και κατά την εγκατάσταση επιλέγουμε αν θα βλέπουμε μέσω αυτού τηλεόραση. Στη συνέχεια, επιλέγουμε Εγκατάσταση με ένα κλικ ή Για προχωρημένους. Στην πρώτη περίπτωση, τα πάντα γίνονται αυτόματα και ορίζεται ως κωδικός για τη βάση δεδομένων του προγράμματος το «Media Portal». Η εγκατάσταση διαρκεί αρκετή ώρα. Ξεκινώντας, μπορούμε να επιλέξουμε Κανονική απεικόνιση ή Απεικόνιση για έμπειρους, στην οποία εμφανίζονται όλες οι επιλογές, ακόμη και οι πειραματικές.
 
 
 
Download:MediaPortal
Ελάχιστες Απαιτήσεις:Windows XP/Vista/7
Τύπος:Multimedia
Περιορισμοί:Freeware 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More