Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Crack, Patch, Keygen - Τι είναι,πως λειτουργούν και ποιές οι διαφορές τους.


  Πολλές φορές όταν κατεβάζουμε ένα πρόγραμμα,μία εφαρμογή ή οτιδήποτε άλλο και αυτό χρειάζεται κωδικό για να λειτουργήσει, η λύση ακούει σε ένα από τα εξής ονόματα: Crack, Patch, και Keygen .
  Τι είναι όμως το καθένα,ποιές είναι οι διαφορές τους και το κυριότερο,πώς λειτουργεί το καθένα?
 Όλες μας τις απορείες θα μας λύσει ο ο παρακάτω οδηγός που βρήκα στο Forum του tbgt.info










CRACK


-Τι είναι;
-Το crack είναι συνήθως ένα αρχείο με κατάληξη EXE [Μπορεί να είναι και DLL] το οποιο έχει τροποποιηθεί από κάποιον χρηστη ώστε να αφαιρεθεί από το αυθεντικό EXE [εκτελέσιμο αρχείο για την εκκίνηση του προγράμματος] το κλείδωμα η κάποια ενοχλητική οθόνη κατά την εκκίνηση του προγράμματος η κάποιος χρονικός περιορισμός για παράδειγμα 30 ημερών δοκιμης.

-Πως λειτουργεί;
-Αυτό το αρχείο το αντιγράφουμε στον φάκελο που έχει εγκατασταθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα που συνοδεύεται από το συγκεκριμένο crack και κάνουμε αντικατάσταση.
Αυτό αρχή για να έχουμε το πρόγραμμα που θέλουμε σε πλήρη λειτουργία για δοκιμη.
-Ένα crack κάνει για οποιοδήποτε πρόγραμμα κατεβάζω;
-Όχι,το κάθε crack κάνει μονο για το συγκεκριμένο πρόγραμμα που συνοδεύεται και για κανένα άλλο.



PATCH


-Πως το αναγνωρίζω;
-Το patch είναι ένα αρχείο με κατάληξη EXE το οποιο τροποποιεί το αυθεντικό EXE [εκτελέσιμο αρχείο για την εκκίνηση του προγράμματος], το κλείδωμα ,η κάποια ενοχλητική οθόνη κατά την εκκίνηση του προγράμματος, η κάποιος χρονικός περιορισμός για παράδειγμα 30 ημερών δοκιμης.
-Και τι πρεπει να κανω να λειτουργήσει;
-Για να δουλέψει και να έχεις πλήρη λειτουργία του προγράμματος για δοκιμη πρέπει να αντιγράψεις αυτό το αρχείο Patch μέσα στο φάκελο που έχει εγκατασταθεί το πρόγράμμα και το τρέχεις.




KEYGEN

-Τι είναι το keygen;
-Το keygen είναι ένα μικρό προγραμματάκι το οποιο δημιουργεί κωδικούς εγκατάστασης η ενεργοποίησης της πλήρης χρήσης του προγράμματος.
-Και πως το κάνει αυτό;
-Ανοίγεις το προγραμματάκι και συνήθως πατάς το κουμπί keygen και σου δίνει τον κωδικό για να τον εισάγεις στο πρόγραμμα κατά την εγκατάσταση η την ενεργοποίηση του προγράμματος σου.

Υπάρχουν κάποιες περίπτωσις που το keygen βασίζεται σε κάποιο μηχανισμό κλειδώματος του προγράμματος που σχετίζεται με τον κάθε υπολογιστή ξεχωριστά.Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να εισάγεις στο keygen ένα αριθμό που δημιουργεί το πρόγραμμα εγκατάστασης βάση του υπολογιστή σου και να πατήσεις keygen για να σου δοθεί ο κωδικό ξεκλειδώματος.



1 σχόλια:

Κατά την γνώμη σου ποιος είναι καλύτερος τρόπος από τους τρεις για να δοκιμάσεις ένα πρόγραμμα. Και 2ον γιατί τελευταία αποφεύγεται η χρήση keygen και πιο πολύ υπάρχουν crack και patch; Και από που είναι καλύτερο να προμηθευόμαστε τα προς δοκιμή προϊόντα για να αποφύγουμε ιούς κτλ Από τόρρεντ;

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More