Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Dr.Web LiveCD

 Ενα εργαλείο το οποίο θα σας φανεί πολύτιμο αν τα πράγματα πάνε πολύ άσχημα για τον υπολογιστή σας εξαιτίας κάποιου ιού. Το Dr.Web LiveCD θα καθαρίσει το σύστημά σας από τα μολυσμένα αρχεία και θα σας βοηθήσει να αντιγράψετε τα σημαντικά δεδομένα σας σε ένα εξωτερικό μέσο αποθήκευσης.

 Το αρχείο που θα κατεβάσετε θα το βρείτε σε μορφή iso disk image, με την οποία θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα CD/DVD. Αυτό το δισκάκι θα το χρησιμοποιήσετε για να ξεκινήσετε τον υπολογιστή σας σε περίπτωση προβλήματος. Φυσικά, για να γίνει αυτό, θα πρέπει το CD/DVD drive να είναι η πρώτη συσκευή που θα αναζητά ο υπολογιστής καθώς εκκινεί, κάτι που μπορεί να ρυθμιστεί μέσω BIOS.

 Κατά την εκκίνηση από το CD, έχετε τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο τρόπους λειτουργίας, τους Default, που παρέχει και γραφικό περιβάλλον και Safe, στον οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την γραμμή εντολών. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε Start Local HDD, για να ξεκινήσετε από το δίσκο και όχι από το CD.

 Τέλος, με την επιλογή Testing Memory ελέγχετε τη μνήμη με το Memtest86+. Επιλέγοντας για την εκκίνηση το Default, θα εντοπιστούν αυτόματα οι υπάρχοντες δίσκοι και το δίκτυο, αν είναι διαθέσιμο. Μετά το πέρας της εκκίνησης, επιλέξτε τους φακέλους που θέλετε να σαρωθούν και πατήστε το Start.



Download: Dr.Web LiveCD
Ελάχιστες Απαιτήσεις: Windows 98/Me/2000/XP/Vista/7
Τύπος: Rescue Disk
Περιορισμοί: Freeware

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More