Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Τι είναι το Ratio...?Οι μόνιμες απορίες των περισσότερων νέων χρηστών και όχι μόνο.

Οι περισσότεροι ιδιωτικοί Trackers έχουν ένα  σύστημα μέτρησης το γνωστό ,σε όλους όσους ασχολούνται με το downloading, Ratio.
 Όμως τι ακριβώς είναι το Ratio,γιατι είναι τόσο σημαντικό  και πως μπορώ να το βελτιώσω...?
 Πάμε λοιπόν να απαντήσουμε σε όλα τα ερωτήματα με τη σειρά:



Γιατί είναι τόσο σημαντικό:


Όπως έχουμε πει ξανά τα torrent δεν είναι σαν τα direct downloads που κατεβάζεις κάτι και έφυγες. Στηρίζονται στους χρήστες τους. Άρα ένα καλό Ratio (όχι λιγότερο από 1.00) αποδεικνύει σε όλους τους υπολοίπους χρήστες και κυρίως στους uploaders (αυτούς που ανεβάζουν και μας προσφέρουν τα αρχεία) πως σεβόμαστε το χρόνο που αφιέρωσαν αλλά και τον κόπο που έκαναν για να αποκτήσουμε αυτό που εμείς επιθυμούμε έτσι απλά με ένα κλικ.



Γιατί να διαμοιράσω:


Είναι πολύ απλό, επειδή αν όλοι σκεφτόντουσαν έτσι το πιθανότερο είναι πως δε θα είχες αποκτήσει και εσύ ποτέ τα αρχεία που έχεις τώρα στον υπολογιστή σου. Όμως πέρα από αυτό έτσι επιτυγχάνεται και η ταχύτερη διανομή του αρχείου, μιας και δεν βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στην ταχύτητα μετάδοσης του αρχικού seeder, αλλά στην συνολική ταχύτητα μετάδοσης όλων των εμπλεκόμενων χρηστών. Μας βοηθά επίσης στο να διατηρούμε το Ratio μας στο ελάχιστο επιτρεπτό όριο που αναφέραμε πριν.



Πόσο πρέπει και πως το διατηρώ αυτό - απλές συμβουλές:


- Όπως είπαμε και στην αρχή δεν είναι ανάγκη να έχουμε κανένα εξωπραγματικό ράσιο. Στην κοινότητα μας αν αυτό είναι ίσο με 1.00 τότε είναι αρκετό. Για τους νέους χρήστες που αναρωτιούνται τι είναι το 0.00 που βλέπουν στα στατιστικά τους, αυτό σημαίνει πως έχουν ράσιο άπειρο και είναι το μεγαλύτερο που θα μπορέσουν να έχουν ποτέ!


- Δεν σβήνουμε τα torrent που κατεβάσαμε αμέσως. Ακόμα και αν τα μεταφέραμε σε cd η dvd. Αν όμως θέλουμε κάποια στιγμή να τα διαγράψουμε αυτά το κάνουμε μόνο αφού έχουμε δώσει πίσω αυτό που πήραμε σε αναλογία 1 προς 1 ή τα κάναμε seed για τουλάχιστον 72 ώρες όχι όμως απαραίτητα και συνεχόμενες. Από τη στιγμή που είμαστε μέλη σε έναν Tracker είναι υποχρέωση μας το seed.


- Δεν χρειάζεται να τα κατεβάσουμε όλα αυτά τα torrent που μας ενδιαφέρουν από την πρώτη κιόλας μέρα - στιγμή. Ξεκινάμε πρώτα με αυτά που είναι freeleech (υπάρχει link στην αρχική σελίδα) και δεν χρεώνεται καθόλου το download αλλά μόνο το upload που κάνουμε.


- Δεν υπάρχει λόγος να κατεβάσουμε αρχεία τα οποία δεν θα τα χρειαστούμε ποτέ από περιέργεια και μόνο και έτσι να χρεωθούμε άσκοπα με χαμηλό ratio και αρνητικά στατιστικά.


- Αν έχουμε ένα ίδιο αρχείο με αυτό που είδαμε και εδώ τότε μπορούμε πολύ απλά να βοηθήσουμε και εμείς στο seed και έτσι να ανεβάσουμε το Ratio μας.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More