Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

Οδηγός ενσωμάτωσης υποτιτλων με το Virtual Dub

Με αυτό τον οδηγό θα σας δείξω πως να ενσωματώνεται υπότιτλους με το πρόγραμμα VirtualDub 1.9.7. 
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αν το ψάξετε είναι πραγματικό διαμάντι και με αυτό μπορείτε να κάνετε πάρα πολλά πράγματα πέρα από την ενσωμάτωση.


1) Ανοίγουμε το VirtualDub και πηγαίνουμε στο FILE.Εκει επιλέγουμε τη πρώτη επιλογή με όνομα OPEN VIDEO FILE2) Μόλις πατήσουμε open video file θα μας εμφανίσει ένα νέο παράθυρο στο οποίο θα κάνουμε αναζήτηση τη ταινία που θέλουμε να ενσωματώσουμε. 
Μόλις τη βρούμε τη μαρκάρουμε και πατάμε ΑΝΟΙΓΜΑ.
Για τον οδηγώ επέλεξα τη ταινία Watchmen3) Μόλις κάνετε και αυτό το βήμα δοκιμάστε να πατήσετε το εικονίδιο play για να δείτε ότι η ταινία έχει φορτώσει σωστά.
Αν δουλεύει σωστά πατήστε Stop που είναι αριστερά από το play και έχει σαν σήμα το μικρό τετραγωνάκι.4) Τώρα πάμε στο VΙDEO και επιλέγουμε το FILTERS.5) Μόλις πατήσουμε το FILTERS θα μας εμφανίσει το παρακάτω παράθυρο! Εδώ πατάμε εκεί που λέει ADD!6) Μόλις πατήσουμε ADD θα ανοίξει ένα καινούργιο παράθυρο με μία μεγάλη λίστα επιλογών στην οποία εμείς θα ψάξουμε να βρούμε την επιλογή ΤΕΧΤ SUB 2.23.Και αφού τη μαρκάρουμε πατάμε ΟΚ.7) Μόλις πατήσουμε οκ θα βγει ένα μικρό παραθυράκι στο οποίο θα πατήσουμε open.8 ) Στο νέο παράθυρο που θα ανοίξει θα δούμε τον υπότιτλο της ταινίας που θέλουμε να ενσωματώσουμε(πρέπει να έχουμε φροντίσει ο υπότιτλος να έχει ίδιο όνομα με τη ταινία και να βρίσκετε στον ίδιο φάκελο με την ταινία).Εκεί μαρκάρουμε τον υπότιτλο και πατάμε άνοιγμα.9) Αφού έχει ανοίξει ο υπότιτλος πατάμε STYLES. ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΠΛΑ ΠΑΤΑΜΕ ΣΤΟ STYLES ΓΙΑ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ.10) Μόλις πατήσουμε το STYLES θα μας ανοίξει αυτό εδω το παράθυρο στο οποίο θα πατήσουμε εκεί που λέει ARIAL για να κάνουμε τις ρυθμίσεις της γραμματοσειράς!
ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΕΙΧΝΩ ΣΤΟ SCREENSHOT.11) Μόλις ανοίξει το παράθυρο θα επιλέξετε τα εξής:
ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ: VERDANA
ΣΤΥΛ: ΚΑΝΟΝΙΚΗ
ΜΕΓΕΘΟΣ: 22
ΧΡΩΜΑ: ΜΑΥΡΟ
ΓΡΑΦΗ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Και αφού τα επιλέξετε πατάτε OK12) Μόλις πατήσετε ΟΚ θα σας γυρίσει στο προηγούμενο παράθυρο στο οποίο πατάτε ΠΡΩΤΑ APLY ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΚ!13) Στα 2 επόμενα παράθυρα που θα βγουν πατάτε πάλι ΟΚ.

ΠΑΡΑΘΥΡΟ #1ΠΑΡΑΘΥΡΟ #214) Αφού κάνουμε αυτά και επιστέψουμε στην αρχική εικόνα πάμε πάλι στο VIDEO KAI ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΗ 4Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ COMPRESSION15) Στο νέο παράθυρο που μας ανοίγει θα επιλέξουμε το VIDEO COMPRESSION ανάλογα με τη μορφή της ταινίας.
Για αρχεία avi επιλέγουμε τη τελευταία λειτουργία με όνομα Xvid MPEG-4 CODEC ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΤΑΜΕ CONFIGURE.16) Στο καινούργιο παράθυρο που ανοίγει επιλέγετε ακριβώς αυτά που έχω βάλει στο SCREENSHOT ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕ ΟΚ.
PROFILE @ LEVEL: MPEG 4 ASP @ L5
ENCODING TYPE: SINGLE PASS
TARGET BITRATE: Εδώ θα πρέπει να ξέρουμε το μέγεθος του αρχείου avi που θέλουμε να ενσωματώσουμε.
Αφού βρούμε το μέγεθος ΑVI προσθέτουμε περίπου 50 ΜΒ παραπάνω.Μην ανησυχείτε .Δεν θα μεγαλώσει
το αρχείο περισσότερο.Θα έρθει στο ίδιο μέγεθος ή θα έχει και λίγο μικρότερο μέγεθος από το
αρχικό αρχείο.ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΗΧΟΥ Η ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑΣ.!!!!
17) Μόλις πατήσετε ΟΚ θα επιστέψετε στο προηγούμενο παράθυρο και θα πατήσετε και εκεί ΟΚ.18) Μόλις πατήσετε ΟΚ θα επιστέψετε στη πρώτη σελίδα.Εκεί θα πάτα FILE KAI SAVE AS AVI.19) Στο νέο παράθυρο που ανοίγει θα επιλέξουμε που θέλουμε να αποθηκευτεί το νέο και πλέον
ενσωματωμένο αρχείο μας.Εγω το αποθηκεύω στην ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ κάτι που το προτείνω
και σε εσάς για να μην ψάχνετε μετά που είναι το αρχείο!Αφού επιλέξουμε που θα αποθηκευτεί
πατάμε ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ.20) Με το που πατήσουμε SAVE AS AVI η ενσωμάτωση θα ξεκινήσει .
ΕΠΙΣΗΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΟΥΤΑΚΙ PROCESSING THREAD PRIORITY σαν προεπιλογή έχει το NORMAL.
Αν θέλετε μεγαλύτερη ταχύτητα στην ενσωμάτωση μπορείτε να επιλέξετε μία από τις άλλες 2 επιλογές
που είναι HIGHER H EVEN HIGHER.Εγώ θα σας πρότεινα να το αφήσετε στο NORMAL αν σκοπεύετε να
κάνετε κάποια δουλειά στον υπολογιστή σας γιατί μειώνει κατά πολύ την απόδοση του PC.

Ελπίζω ο οδηγός αυτός να σας βοηθήσει να ενσωματώσετε εύκολα!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ firebreath ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ

Πηγή:ArtofSharing.gr

1 σχόλια:

Φίλε αν μπορείς ανέβασε άλλη μια φορά τις εικόνες. Δεν ξέρω αν είναι μόνο σε εμένα αλλά δεν μου τις εμφανίζει.

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More