Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Οδηγός για αρχάριους : Κατέβασμα από One-click File Hosters

Πηγαίνετε σε κάποιο site που φιλοξενεί διευθύνσεις αρχείων.Μερικά γνωστά sites της κατηγορίας αυτής είναι τα Download4All, DownArchive , Downtr ή και τα ελληνικά Greek.to,Active Loads κ.ά. Ολα τα sites που προαναφέραμε, τυπικά έχουν με χρονολογική σειρά σύντομες παρουσιάσεις των νέων αρχείων τα οποία διαθέτουν για κατέβασμα, με μεγάλες φωτογραφίες. Επίσης, υπάρχουν κατηγορίες για αρχεία συγκεκριμένου τύπου. Τέλος, στα περισσότερα sites του είδους, όπως στο εικονιζόμενο Downtr,υπάρχει και πλαίσιο αναζήτησης.





Πατώντας στο όνομα του αρχείου που σας ενδιαφέρει,μεταφέρεστε σε μία σελίδα με πιο αναλυτικές πληροφορίες γι’αυτό. Στο κάτω μέρος υπάρχουν μία ή περισσότερες διευθύνσεις από τις οποίες μπορείτε να το κατεβάσετε. Αποφύγετε επιγραφές του τύπου «Full Download» ή «Fast Download», αλλά κάντε κλικ σε κάποια με το όνομα κάποιου file sharing site, του τύπου «Hotfile Download», προκειμένου να ανοίξει η σελίδα για το κατέβασμα. Εναλλακτικά, μπορεί να υπάρχει η αναλυτική διεύθυνση της σελίδας.







Η μορφή της σελίδας είναι διαφορετική για κάθε site από το οποίο κατεβάζετε αρχεία. Τυπικά, όμως, παρουσιάζει επιλογές για δωρεάν χρήστες και για χρήστες Premium, οι οποίοι έχουν πληρώσει κάποια συνδρομή. Εδώ βλέπετε μία σελίδα του Filesonic,στην οποία επέλεξα Regular Download (για δωρεάν χρήστες) και περιμένω να περάσουν τα 20 δευτερόλεπτα της καθυστέρησης που απαιτεί το site.











Δεν τελειώσαμε ακόμη. Αρκετά sites, στη συγκεκριμένη περίπτωση το Filesonic, εμφανίζουν captcha (λέξεις δυσανάγνωστα γραμμένες) που θα πρέπει να πληκτρολογήσετε σωστά σε ένα πλαίσιο. Αφού πληκτρολογήσετε τις λέξεις, πατάτε το Download the file. Αν αυτό που πληκτρολογήσατε είναι λάθος, ενδέχεται να εμφανιστεί νέο captcha.










Αν όλα είναι σωστά, θα αρχίσει η διαδικασία του downloading.Κάτι που θα πρέπει να έχετε υπόψη σας είναι ότι πολλά από τα free hosting sites δεν υποστηρίζουν download manager. Αν δεν είστε σίγουροι λοιπόν, καλό είναι να παρακάμψετε αυτόν που χρησιμοποιείτε. Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, πατήστε Save ή Αποθήκευση. Αν εμφανιστεί ο download manager σας, πατήστε Cancel για να φύγει και στη συνέχεια επιλέξτε τη θέση όπου θα αποθηκευτεί το αρχείο.







Αν προσπαθήσετε να κατεβάσετε σύντομα κάτι από το ίδιο site,θα πάρετε ένα μήνυμα που θα σας λέει ότο δεν μπορείτε να κατεβάσετε ταυτόχρονα πάνω από ένα αρχείο(οπως στην εικόνα δεξιά) ή θα σας καλεί να περιμένετε για αρκετό χρονικό διάστημα. Για να παρακάμψετε την καθυστέρηση, έχετε δύο επιλογές:επιστρέφετε στη σελίδα από την οποία επιλέξατε το site για το downloading του αρχείου που σας ενδιαφέρει και επιλέγετε άλλο,εφόσον υπάρχει(τελευταία οι uploaders ανεβάζουν το ίδιο αρχείο σε αρκετούς File Hosters ,ώστε να μπορούμε να κατεβάσουμε π.χ ενα link ανά File Hoster με αποτέλεσμα να επιτύχουμε γρηγορότερο κατέβασμα), ή χρησιμοποιείτε κάποιο βοηθητικό πρόγραμμα,όπως το Cryptlοad και ο JDownloader

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More