Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Public torrent trackers και ασφάλεια.

 Εξαιτίας του μεγάλου αριθμού νέων torrents που προστίθενται καθημερινά, είναι δύσκολο ακόμη και για τους καλύτερους public trackers να ανιχνεύσουν πάντα αποτελεσματικά τα βλαβερά αρχεία. Η συνεχής ροή νέων torrents, η οποία αποτελεί το πιο ελκυστικό σημείο για έναν public tracker, οδηγεί, τελικά, σε μειωμένη ασφάλεια.

 Παρότι, όμως, οι public trackers είναι λιγότερο ασφαλείς, δεν είναι ανάγκη να
αποφεύγονται συστηματικά. Συνήθως μάλιστα αποτελούν τις μόνες επιλογές για να βρει ο
ενδιαφερόμενος παλαιό ή όχι ιδιαίτερα δημοφιλές υλικό. Αρκεί, όμως, να ξέρει κάποιος ποιους public
trackers να χρησιμοποιεί –επιλέγοντας προφανώς τα πιο μεγάλα και γνωστά sites της κατηγορίας– αλλά και πώς να προστατευτεί. Μερικοί απλοί κανόνες προστασίες είναι οι ακόλουθοι:



  •  Ένας βασικός μηχανισμός προστασίας για οποιοδήποτε torrent site είναι τα σχόλια της κοινότητας των χρηστών. Αν κάποιοι χρήστες κατεβάσουν ένα προβληματικό ή ψεύτικο αρχείο, θα το σχολιάσουν, προκειμένου να πληροφορήσουν και τους υπόλοιπους.Επίσης σε αρκετούς trackers μαζί με τα σχόλια οι χρήστες μπαίνουν και στη διαδικασία να βαθμολογούν το αρχείο. Κατά συνέπεια, μην κατεβάζετε ποτέ από sites που δεν προβάλλουν σχόλια και βαθμολογίες άλλων χρηστών. Αν και η απουσία αυτού του χαρακτηριστικού από έναν public tracker δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι αν κατεβάσετε κάτι από αυτόν θα είναι οπωσδήποτε βλαβερό, δεν υπάρχει λόγος να το διακινδυνεύσετε. 

  • Ένα χαρακτηριστικό που έχουμε αρχίσει να βλέπουμε τελευταία σε αρκετούς μεγάλους Public Trackers,είναι ένα πεδίο στο οποίο ο χρήστης μπορεί να καταγγείλει-χαρακτηρίσει ένα αρχείο .torrent ως προβληματικό/ψεύτικο(fake).Δεξιά στην εικόνα βλέπουμε το συγκεκριμένο πεδίο στον Kickass Torents,όπου μας ενημερώνει ότι 258 χρήστες το χαρακτήρισαν ως έγκυρο/αξιόπιστο αρχείο,ενώ 15 χρήστες το χαρακτήρισαν "fake".Στην περίπτωση αυτή το αρχείο μάλλον είναι αξιόπιστο αλλά καλό θα ήταν να διαβάσετε και τα σχόλια


  • Κάτι άλλο που καλό είναι να εξετάσετε, είναι η μηχανή αναζήτησης. Δώστε έναν όρο και παρατηρήστε τα αποτελέσματα που θα σας φέρει. Αν είναι γεμάτα διαφημίσεις και συνδέσμους προς άλλα, άγνωστα κυρίως, torrent sites, καλύτερα να κοιτάξετε για κάτι άλλο, αφού μάλλον κύριος στόχος του site είναι να εκμεταλλευτεί τις αναζητήσεις σας όσο περισσότερο μπορεί για την προβολή διαφημίσεων.

  • Μην αφήνετε την επιθυμία σας να κατεβάσετε σπάνιο ή δυσεύρετο υλικό να σας κάνει να αγνοήσετε προειδοποιητικά σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά. Αν ψάχνετε κάτι και δεν το βρίσκετε στα μεγάλα και έμπιστα sites, είναι λίγο απίθανο να το βρείτε σε κάποιο μικρό και άγνωστο site. Ακόμη περισσότερο θα πρέπει να σας θέσει σε επιφυλακή το ότι για το σπάνιο αρχείο που αναζητάτε, εμφανίζονται να υπάρχουν πολλοί seeders.

  • Προτού κατεβάσετε κάτι, ειδικά από μη αξιόπιστη πηγή, χρησιμοποιήστε την κοινή λογική. Αν, για παράδειγμα, κατεβάζετε ένα βίντεο με κωδικοποίηση DiVX και διάρκεια μία ώρα, δείτε σε άλλα site πόσος πρέπει να είναι ο όγκος του σε γενικές γραμμές. Ειδικά αν αυτό είναι ένα εκτελέσιμο αρχείο(.exe), μην το κατεβάζετε ποτέ χωρίς να έχετε πληροφορίες από έγκυρες πηγές.

  • Αν παρ’ όλα αυτά επιμένετε να κατεβάσετε υλικό από μη αξιόπιστες πηγές, χρησιμοποιήστε κάποιο εργαλείο, όπως το πολύ καλό BufferZone Pro , το οποίο ανοίγει σε εικονικό, απομονωμένο περιβάλλον εφαρμογές με πρόσβαση στο Internet και ό,τι κατεβάζετε από εκεί.

Αυτοί είναι μερικοί γενικοί κανόνες για να αποφεύγετε τα βλαβερά αρχεία και καλό θα είναι να τους ακολουθήσετε ,αν και η καλύτερη ασφάλεια είναι η εμπειρία που θα αποκτήσετε με την πάροδο του χρόνου και κατά την ενασχόλησή σας με τον μαγικό κόσμο των torrents.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More