Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Jubler Subtitle Editor



 To Jubler είναι ένα πολύ καλό πρόγραμμα επεξεργασίας υποτίτλων του  Παναγιώτη Κατσαλούλη. Φυσικά, το περιβάλλον είναι στα Ελληνικά. Για να τρέξει το πρόγραμμα, χρειάζεται το Java Runtime Environment, ενώ για την προβολή της ταινίας χρησιμοποιεί τον MPlayer, τον οποίο πρέπει να έχετε εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας.

 Οταν, ξεκινώντας, φορτώσετε κάποιο αρχείο υποτίτλων, έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε την κωδικοποίηση του κειμένου και το ρυθμό προβολής (fps). Καλό είναι για το κείμενο να επιλέξετε με το κουμπί Χρήση Προκαθορισμένων Κωδικοποιήσεων το Δυτικής Ευρώπης/Ελληνικής/Windows 1253, καθώς επίσης και να μην πειράξετε το ρυθμό προβολής των 25fps χωρίς λόγο. Αλλαγές μπορείτε να κάνετε και μέσα από το πρόγραμμα, επιλέγοντας Αρχείο/Προτιμήσεις. Επίσης, πατώντας ένα κουμπάκι μπορείτε να φορτώσετε το βίντεο και, αν θέλετε, ένα εξωτερικό αρχείο ήχου. Το περιβάλλον του προγράμματος είναι πραγματικά εξαιρετικό. Πατώντας μερικά από τα κουμπάκια που υπάρχουν πάνω αριστερά (όλα έχουν επεξηγήσεις όταν σταθεί το ποντίκι πάνω τους), μπορούμε να έχουμε το καρέ του βίντεο στο οποίο αναφέρεται ο επιλεγμένος υπότιτλος πάνω αριστερά, δεξιά την κυματομορφή της ομιλίας με επιλεγμένο το χρονικό τμήμα που εμφανίζεται ο υπότιτλος, από κάτω τη λίστα των υποτίτλων και, τέλος, τον υπότιτλο σε μεγάλο μέγεθος και ένα κουμπί για να τον επεξεργαστούμε.

  Φυσικά, δεν λείπουν τα κουμπιά μορφοποίησης. Πατώντας το κουμπί αναπαραγωγής στο πάνω μέρος, το βίντεο με τους υπότιτλους τρέχει σε ξεχωριστό παράθυρο προεπισκόπησης, με δική του επιπλέουσα κονσόλα ελέγχου. Σε αυτήν υπάρχει το κουμπί Τ, που πατάμε για να επιλέξουμε τον πρώτο και τον τελευταίο από τους υπότιτλους που θέλουμε να συντονίσουμε. Όταν γίνει αυτό, πατάμε αντίστοιχα το αριστερό και το δεξί κουμπί που υπάρχουν στην ίδια γραμμή με το Τ, ώστε να συντονιστούν όλοι οι υπότιτλοι ανάμεσα στα δύο επιλεγμένα σημεία.







Download:  Jubler Subtitle Editor
Ελάχιστες Απαιτήσεις: Windows 98/Me/2000/XP/Vista/7
Τύπος: Επεξεργασία υποτίτλων
Περιορισμοί: Freeware

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More