μTorrent 3

Ο μTorrent είναι το δημοφιλέστερο πρόγραμμα στο χώρο του, με πάνω από 100 εκατομμύρια χρήστες. Η έκδοση 3 έρχεται να εδραιώσει την κυριαρχία του προγράμματος ως του κορυφαίου.

Προσκλήσεις για Torrent Sites

Που και πώς μπορώ να βρώ μία πρόσκληση για κάποιο κλειστό torrent site?Ορισμένα tips που ίσως σας βοηθήσουν να αποκτήσετε την πολυπόθητη πρόσκληση.

Πως κατεβάζω μέσω Torrents:Οδηγός για αρχάριους

Δες έναν ολοκληρωμένο οδηγό με εικόνες,για το πως θα κάνεις το πρώτο σου κατέβασμα μέσω torrent και μπές στον ελκυστικό κόσμο του Downloading

Οδηγοί-Tutorials

Από που θα κατεβάσω και πως...?Ποιοί είναι οι σωστοί υπότιτλοι και πως θα τους ενσωματώσω...?Όλες οι απορίες λύνονται εδώ,μέσω ολοκληρωμένων οδηγών για αρχάριους(και όχι μόνο).

MyTog.Net

Είναι ελληνικός,νέος και ελπιδοφόρος.Βαδίζοντας στα πετυχημένα βήματα των προκατόχων του,ο MyTog.Net είναι έτοιμος να καλύψει το κενό που είχε δημιουργηθεί μετά από το κλείσιμο αρκετών ελληνικών trackers.

Kickass Torrents

Ένας από τους καλύτερους,αν όχι ο καλύτερος,ανοιχτους trackers που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στο Διαδίκτυο.

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Upload:Τα απαραίτητα στοιχεία στην παρουσίαση των torrents




 Όταν ανεβάζουμε ένα αρχείο οφείλουμε να δημιουργούμε μία ολοκληρωμένη παρουσίαση,στην οποία θα πρέπει να περιλαμβάνονται κάποια στοιχεία και τεχνικά χαρακτηριστικά του αρχείου,ώστε να είναι εύκολο να καταλάβουν τα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας το τι ακριβώς περιέχει ,αλλά και να μην χρειάζεται να ανοίξουν άλλες εξωτερικές σελίδες για να πάρουν τις πληροφορίες που θέλουν.

 Παρακάτω θα βρείτε έναν οδηγό με τα απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να έχει η παρουσίαση του αρχειου σας,τον οποίο βρήκα στο Forum του tsibato.info.





Movies

- Poster.
- Υπόθεση ταινίας.
- Περιγραφή στα Ελληνικά ή τα Αγγλικά.
- Τεχνικά χαρακτηριστικά.
- Screenshots.
- Imdb link ή screen (προαιρετικό).
- Youtube video (προαιρετικό).


TV

- Poster.
- Περιγραφή στα Ελληνικά ή τα Αγγλικά.
- Τεχνικά χαρακτηριστικά.
- Screenshots.
- Imdb link ή screen (προαιρετικό).
- Youtube video (προαιρετικό).
- Σε περίπτωση πακέτου (tv packs) αναφέρουμε τη λίστα των επεισοδίων για κάθε κύκλο ξεχωριστά.
- Δεν επιτρέπονται να ανεβαίνουν πακέτα τη στιγμή που η σειρά δεν έχει ολοκληρώσει τον τρέχων κύκλο των επεισοδίων της.
- Τα ολοκληρωμένα πακέτα πρέπει να ανεβαίνουν ολα, είτε με ενσωματωμένους υπότιτλους, είτε με ξεχωριστούς.




Games

- Poster.
- Ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος.
- Αναλυτικές οδηγίες εγκατάστασης.
- Περιγραφή στα Ελληνικά ή τα Αγγλικά.
- Snapshots.
- Το παιχνίδι πρέπει να έχει δοκιμαστεί από τον uploader.



Software

- Poster.
- Ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος.
- Αναλυτικές οδηγίες εγκατάστασης.
- Περιγραφή στα Ελληνικά ή τα Αγγλικά.
- Snapshots.
- Το πρόγραμμα πρέπει να έχει δοκιμαστεί από τον uploader και να έχει ελεχθει για ιούς.


Music

- Poster.
- Είδος μουσικής (genre).
- Ποιότητα (quality - bitrate).
 -Ελάχιστη επιτρεπτη ποιότητα mp3 192kbps.
- Λίστα τραγουδιών.
- Διάρκεια αναπαραγωγής.
- Youtube video (προαιρετικό).


Music Videos

- Poster.
- Είδος μουσικής (genre).
- Περιγραφή στα Ελληνικά ή τα Αγγλικά.
- Τεχνικά χαρακτηριστικά.
- Screenshots.
- Youtube video (προαιρετικό).


E - Books

- Poster.
- Συγγραφέας.
- Γλώσσα.
- Εκδοτικός οίκος.
- Χρονολογία έκδοσης.
- Αριθμός σελίδων.
- Περιγραφή στα Ελληνικά ή τα αγγλικά.
- Μετάφραση (προαιρετικό).
- Youtube video (προαιρετικό).



Audio - Books

- Poster.
- Γλώσσα.
- Ποιότητα (quality - bitrate).
- Περιγραφή στα Ελληνικά ή τα αγγλικά.
- Διάρκεια αναπαραγωγής.
- Youtube video (προαιρετικό).



Pics

- Poster.
- Ενδεικτικά screenshots.
- Περιγραφή του είδους των φωτογραφιών.
- Τύπος φωτογραφιών (jpeg - gif - png).
- Διαστάσεις φωτογραφιών.







- Δεν γράφουμε ποτέ τον τίτλο του τόρρεντ μας και την περιγραφή με χαρακτήρες greeklish. Μόνο με αγγλικούς, ελληνικούς ή και τους δυο μαζί (στούς τίτλους) ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα και στην αναζήτηση.

- Όλες οι εικόνες καλό θα είναι να έχουν ανέβει πρώτα σε κάποιο image host και όχι να μπαίνουν απευθείας με link aπο άλλα site.


-Οταν ανεβαζετε τα δικα σας τορρεντ να κανετε μια αναζητηση με λεξεις κλειδια ωστε να διαπιστώσετε με τον τροπο αυτον πως το εμφανιζει και αν χρειαστει να προσθεσετε κατι ακομα στον τίτλο ή στην περιγραφή.




Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Blue-WhiteGT.com

 Όταν πριν από δύο χρόνια,τον Μάρτιο του 10' δηλαδή, είδαμε στην αρχική σελίδα του Blue-WhiteGT το μήνυμα "κλεινουμε την σελιδα για να προστατεψουμε τα μελη μας",καταλάβαμε ότι κάτι άλλαζε στην ιντερνετική μας καθημερινότητα.
 Είχε προηγηθεί το κλείσιμο του Gamato και αρκετών warez-sites αλλά το κλείσιμο του BWGT,έστω και αν έγινε από τους διαχειριστές του,ήταν ένα πολύ δυνατό χτύπημα για τους ρομαντικούς του χώρου.

 Εκείνη τη μέρα,λοιπόν,τελείωσαν οι αθώες και ρομαντικές ημέρες του downloading.Τελείωσαν οι παρεουλες, οι γνωριμιες, τα ετεροκλητα γκρουπακια χρηστων με κοινο γνωρισμα το μερακι για την μουσικη, την ταινια, την τηλεοπτικη σειρα, τα κομικ και ποσα αλλα...
Τελείωσαν  οι ατελειωτες ωρες καποιων για να ριπαρουν απο βινυλια εξαφανισμενους ηχους απο τα παλια, ή αλλων που σκαναριζαν παλια χιλιοδιαβασμενα κομικ που δεν υπαρχουν σε κανενα περιπτερο απο δεκαετιες.Τελείωσαν τα νυχτερινα τρεχαματα καποιων τυπων απο σπιτι σε σπιτι για να μεταφερουν ο καθενας το κομματι του "Παρα Πεντε" που ειχε γραψει ωστε να φτασει το τελευταιο επεισοδιο οσο πιο γρηγορα γινοταν στους χιλιαδες Ελληνες του εξωτερικου που περιμεναν.Τελείωσε ο κοπος καποιων να βοηθησουν, να εκπαιδευσουν, να διαπαιδαγωγησουν τους παραδιπλα πως λειτουργει το πρωτοκολλο, πως να ειναι σωστοι χρηστες του.
Τελείωσε  η πιο ενδοξη και επιτυχημενη προσπαθεια ομαδικης λειτουργιας μεταξυ Ελληνων που δεν εχει σκοπο το κερδος αλλα μονο και αποκλειστικα την εθελοντικη προσφορα σε γνωστους και-κυριως-αγνωστους.

 Το ξέρω ότι η εισαγωγή είναι λίγο πιο φορτισμένη απ'ότι πρέπει για ένα απλό άρθρο-παρουσίαση ενός site,αλλά ήθελα να θυμηθούμε λίγο εκείνες τις ημέρες κατά τις οποίες κάποια λαμόγια που ξερουν μονο να γκρεμιζουν, να ξεπουλανε και να καινε ο,τι βρουν μπροστα τους με μονο σκοπο το κερδος και την αφορολογητη μεταφορα του σε off-shore εταιρειουλες,προσπάθησαν να αλλάξουν το διαδικτυακό χάρτη.

 Λιγότερο από ένα χρόνο αργότερα,το μήνυμα στην αρχική σελίδα του Blue-White GT έκανε αρκετούς από εμάς να χαμογελάσουμε,αφού σήμανε μία νέα αρχή και μία νέα,έστω και λίγο διαφορετική,ισορροπία στον χώρο του ελληνικού downloading:





 "Αγαπητοί χρήστες

Ο αγαπημένος μας tracker, το στέκι που όλα αυτά τα χρόνια αγαπήσαμε, επέστρεψε και σας καλοσορίζει. Όλοι γνωρίζουμε τι έγινε τον περασμένο Μάρτη και ποια ήταν τα αποτελέσματα, όμως όπως είχαμε υποσχεθεί ήδη από πιο παλιά, η σελίδα ξανάνοιξε και περιμένει όλους εσάς, τα μέλη τα οποία αγκαλιάσατε τόσο θερμά αυτήν την προσπάθεια όλο αυτό το διάστημα, ώστε να δημιουργήσουμε και πάλι τη μοναδική ατμόσφαιρα που χαρακτήριζε τον αγαπημένο μας γαλανόλευκο!


Παρά το ότι ήταν κάποιοι δε μας πιστέψαν και ουσιαστικά ειρωνεύονταν τα όσα έβγαιναν ανα διαστήματα σε διάφορες σελίδες, καταφέραμε και βγάλαμε εκείνους τους ίδιους ψεύτες. Όχι μόνο επειδή η σελίδα είναι και πάλι στον αέρα, αλλά επειδή κυρίως ο tracker επέστρεψε στην κατάσταση που ήταν τη στιγμή που σταμάτησε -προσωρινά- τη λειτουργία του τον περασμένο Μάρτιο.


Παρόλ' αυτά όπως βλέπετε και μόνοι σας, όλα είναι όπως ίσως τα περιμένατε. Οφείλουμε βέβαια να ευχαριστήσουμε όλους όσους βοήθησαν στο να επιτευχθεί αυτό το εγχείρημα αλλά και σε όλους εσάς, τα μέλη μας, που μας στηρίζατε φανερά και περιμένατε με αγωνία να μάθετε νέα σχετικά με την αγαπημένη μας σελίδα.

Καλή μας (νέα) αρχή! "




 Ο Blue-White GT ήταν πάλι σε λειτουργία σε μία διαφορετική όμως κοινότητα,πιο ώριμη,πιο υποψιασμένη και το σημαντικότερο απ'όλα...?Ακριβώς όπως τον είχαμε αφήσει.






  Στον επίλογο αυτής της λίγο διαφορετικής παρουσίασης,να πούμε ότι μιλάμε για τον αρχαιότερο,πληρέστερο και πλουσιότερο ελληνικό tracker που υπάρχει σήμερα.Στον BWGT εκτός από τα αρχεία .torrent που θα βρείτε για κατέβασμα,ορισμένα εκ των οποίων πολύ σπάνια,υπάρχει και το φόρουμ με αρκετά θέματα και φυσικά πάρα πολλούς και καλούς οδηγούς,αρκετούς από τους οποίους ανεβάζω και εγώ στο Blog μου.

 Τέλος να πούμε πως,οι εγγραφές ανοίγουν σε τυχαίες χρονικές περιόδους και παραμένουν ανοιχτές για λίγες ημέρες,οπότε θα πρέπει να περιμένετε την κατάλληλη στιγμή ώστε να γίνετε και εσείς μέρος αυτής της ιστορικής ιντερνετικής κοινότητας.





URL: Blue-WhiteGT.com














Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Μουσικά αρχεία σε FLAC...τι είναι και πως μπορώ να τα ακούσω.


 Η αλήθεια είναι πως με την καθημερινή εξέλιξη της τεχνολογίας ,έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε τη δυνατότητα να κατεβάσουμε αρχεία τα οποία αγγίζουν την τελειότητα.Ένα από αυτά σε ότι αφορά την μουσική,είναι τα αρχεία Flac.Παρακάτω ακολουθεί ένας αναλυτικός οδηγός τον οποίο βρήκα στο forum του tbgt.info.





Τι είναι τα αρχεία ήχου σε μορφή flac και που-πως τα ακούμε

Τελευταία, όλο και περισσότερο, βλέπουμε να κυκλοφορούν αρχεία μουσικής σε μορφή Lossless – κυρίως σε συμπίεση flac. Τι είναι όλες αυτές οι μορφές αρχείων ήχου που κυκλοφορούν και πως τις ακούμε; Σκέφτηκα να γράψουμε δυο λόγια για κάποιους που ίσως δεν έχουν ασχοληθεί και δεν γνωρίζουν σχετικά.

Χωρίς να αναφέρουμε πολλές λεπτομέρειες, να πούμε δυο λόγια για το τι είναι όλες αυτές οι μορφές αρχείων ήχου. Απλά αποτελούν διαφορετικούς τρόπους συμπίεσης ηχητικών δεδομένων.

Υπάρχουν λοιπόν:
1. Οι Μη απωλεστικοί τρόποι συμπίεσης (Lossless) όπως είναι τα αρχεία flac, wavpack, ape κ.α. και
2. Οι Απωλεστικοί τρόποι συμπίεσης (Lossy) όπως είναι τα mp3, aac, wma κλπ


Ποια είναι η διαφορά τους:

Στα Lossy αρχεία (όπως είναι τα mp3) συμπιέζουμε το μέγεθος του αρχείου ήχου, αφαιρώντας από αυτό πληροφορίες που έτσι κι αλλιώς περνούν απαρατήρητες ή σχεδόν απαρατήρητες από το ανθρώπινο αφτί, με αποτέλεσμα το μέγεθος του αρχείου να είναι πολύ μικρότερο από το αρχικό.
Στα Lossless αρχεία (όπως είναι τα flac), δεν χάνεται καμιά πληροφορία κατά τη διαδικασία της συμπίεσης, δηλαδή έχουμε ακριβές αντίγραφο του πρωτότυπου, αλλά μεγαλύτερο σε μέγεθος αρχείο (σε σύγκριση με τα lossy αρχεία). Δεν υπάρχει βέβαια αμφιβολία, ότι αυτή η μορφή δίνει τον καλύτερο ήχο και επιπλέον αν θελήσουμε να γράψουμε ένα cd από αρχεία flac θα έχουμε πιστό αντίγραφο της πρωτότυπης μουσικής, αφού δεν θα έχει χαθεί καμία πληροφορία. Επιπλέον σήμερα, που έχουμε τεράστια δυνατότητα αποθήκευσης σε σκληρούς δίσκους (που αποκτάμε πλέον σε προσιτές τιμές), δεν μας προβληματίζει το μεγάλο μέγεθος αρχείων, αφού η ποιότητα ήχου που θα έχουμε είναι ασύγκριτη και εφάμιλλη του πρωτότυπου.


Για τα αρχεία mp3 όλοι πλέον γνωρίζουμε πώς να τα ακούσουμε στον υπολογιστή ή σε φορητές συσκευές ήχου, καθώς και πώς να γράψουμε ένα cd μετά από μετατροπή των mp3. Έτσι δεν πιστεύω να χρειάζεται ειδικότερη ανάλυση. Όμως πολλοί διστάζουν να κατεβάσουν μουσικά αρχεία σε μορφή flac, γιατί δεν «παίζουν» στον συνηθισμένο player που έχουμε όλοι, δηλαδή στον media player των windows. To ίδιο ισχύει και για τις άλλες μορφές συμπιεσμένων αρχείων, αν και τελευταία όλο και λιγότερο συναντάμε κάτι σε διαφορετική μορφή από mp3 και flac.


Πως ακούμε λοιπόν τα μουσικά μας αρχεία που είναι σε μορφή Free Lossless Audio Codec (.flac):


Υπάρχουν πολλά προγράμματα που κάνουν τη δουλειά που θέλουμε και δεν χρειάζεται ειδικές γνώσεις κάποιος για να εγκαταστήσει ένα τέτοιο πρόγραμμα.

Αν μας ενδιαφέρει αποκλειστικά η αναπαραγωγή των flac αρχείων τότε εγκαθιστούμε το KM Player. Το πλεονέκτημα του συγκεκριμένου Player είναι ότι μπορεί να παίξει τις πιο διαδεδομένες μορφές lossless αρχείων, αλλά και πιο σπάνιες, χωρίς να χρειάζεται άλλα πρόσθετα. Με την εγκατάστασή του, λοιπόν, μπορούμε αμέσως να παίξουμε αρχεία flac, ape, m4a και άλλα πολλά. Περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του.

Αν εκτός από την αναπαραγωγή μας ενδιαφέρει και η αξιοποίηση των flac αρχείων και χρησιμοποιούμε Windows, καλύτερα να εγκαταστήσουμε το foobar2000. Πληροφορίες στην ιστοσελίδα του.
Εγκαθιστώντας το foobar παίζουμε αμέσως τα αρχεία flac. Επιπλέον μπορείτε πανεύκολα με το foobar να μετατρέψετε τα lossless αρχεία σε όποια άλλη μορφή επιθυμείτε π.χ. wav για να τα γράψετε σε απλό cd ή σε mp3 να τα περάσετε στο mp3 player σας ή αλλού. Αυτό γίνεται πολύ εύκολα, φορτώνοντας το αρχείο στο foobar, κάνετε δεξί κλικ και επιλογή Convert to… (ότι μορφή επιθυμείτε).
Ακόμα το foobar ενδείκνυται για μετατροπές από ένα lossless format (π.χ. wavpack) σε άλλο lossless format (π.χ. flac), όπως και για τις μετατροπές από ένα lossless format (π.χ. flac) σε ένα lossy format (π.χ. mp3) -φυσικά η μετατροπή από lossy σε lossless δεν έχει κανένα νόημα αφού οι πληροφορίες που χάθηκαν κατά την κωδικοποίηση σε lossy δεν μπορούν να ανακτηθούν.
Αν χρησιμοποιείτε Mac OS X μια λύση είναι το Vox Πληροφορίες στην ιστοσελίδα του. Είναι ένας μικρός και θαυματουργός player που υποστηρίζει πολλές διαφορετικές μορφές lossless αρχείων, ενώ παράλληλα μπορεί να τα μετατρέψει σε όποια μορφή θέλετε.

Υπάρχουν βέβαια και άλλα προγράμματα που κυκλοφορούν. Ο λόγος που αναφέρουμε αυτά τα συγκεκριμένα, είναι διότι είναι free για όλους και ακόμα από τα πιο εύχρηστα για τον απλό χρήστη, δηλαδή να μπορούμε να ακούσουμε και να αξιοποιήσουμε χωρίς πολλά πολλά και στην καλύτερη ποιότητα, τα αρχεία flac που έχουμε.

Αν χρησιμoποιείτε το winamp, μπορείτε επίσης με τα ανάλογα δωρεάν plug-ins (πρόσθετα) που θα τοποθετήσετε στο φάκελο του winamp, να παίζετε τα Lossless αρχεία. Μου φάνηκε πιο μεγάλος μπελάς όμως να τα ψάξω από το να εγκαταστήσω ένα έτοιμο πρόγραμμα που κάνει για όλα

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Crack, Patch, Keygen - Τι είναι,πως λειτουργούν και ποιές οι διαφορές τους.


  Πολλές φορές όταν κατεβάζουμε ένα πρόγραμμα,μία εφαρμογή ή οτιδήποτε άλλο και αυτό χρειάζεται κωδικό για να λειτουργήσει, η λύση ακούει σε ένα από τα εξής ονόματα: Crack, Patch, και Keygen .
  Τι είναι όμως το καθένα,ποιές είναι οι διαφορές τους και το κυριότερο,πώς λειτουργεί το καθένα?
 Όλες μας τις απορείες θα μας λύσει ο ο παρακάτω οδηγός που βρήκα στο Forum του tbgt.info










CRACK


-Τι είναι;
-Το crack είναι συνήθως ένα αρχείο με κατάληξη EXE [Μπορεί να είναι και DLL] το οποιο έχει τροποποιηθεί από κάποιον χρηστη ώστε να αφαιρεθεί από το αυθεντικό EXE [εκτελέσιμο αρχείο για την εκκίνηση του προγράμματος] το κλείδωμα η κάποια ενοχλητική οθόνη κατά την εκκίνηση του προγράμματος η κάποιος χρονικός περιορισμός για παράδειγμα 30 ημερών δοκιμης.

-Πως λειτουργεί;
-Αυτό το αρχείο το αντιγράφουμε στον φάκελο που έχει εγκατασταθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα που συνοδεύεται από το συγκεκριμένο crack και κάνουμε αντικατάσταση.
Αυτό αρχή για να έχουμε το πρόγραμμα που θέλουμε σε πλήρη λειτουργία για δοκιμη.
-Ένα crack κάνει για οποιοδήποτε πρόγραμμα κατεβάζω;
-Όχι,το κάθε crack κάνει μονο για το συγκεκριμένο πρόγραμμα που συνοδεύεται και για κανένα άλλο.



PATCH


-Πως το αναγνωρίζω;
-Το patch είναι ένα αρχείο με κατάληξη EXE το οποιο τροποποιεί το αυθεντικό EXE [εκτελέσιμο αρχείο για την εκκίνηση του προγράμματος], το κλείδωμα ,η κάποια ενοχλητική οθόνη κατά την εκκίνηση του προγράμματος, η κάποιος χρονικός περιορισμός για παράδειγμα 30 ημερών δοκιμης.
-Και τι πρεπει να κανω να λειτουργήσει;
-Για να δουλέψει και να έχεις πλήρη λειτουργία του προγράμματος για δοκιμη πρέπει να αντιγράψεις αυτό το αρχείο Patch μέσα στο φάκελο που έχει εγκατασταθεί το πρόγράμμα και το τρέχεις.




KEYGEN

-Τι είναι το keygen;
-Το keygen είναι ένα μικρό προγραμματάκι το οποιο δημιουργεί κωδικούς εγκατάστασης η ενεργοποίησης της πλήρης χρήσης του προγράμματος.
-Και πως το κάνει αυτό;
-Ανοίγεις το προγραμματάκι και συνήθως πατάς το κουμπί keygen και σου δίνει τον κωδικό για να τον εισάγεις στο πρόγραμμα κατά την εγκατάσταση η την ενεργοποίηση του προγράμματος σου.

Υπάρχουν κάποιες περίπτωσις που το keygen βασίζεται σε κάποιο μηχανισμό κλειδώματος του προγράμματος που σχετίζεται με τον κάθε υπολογιστή ξεχωριστά.Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να εισάγεις στο keygen ένα αριθμό που δημιουργεί το πρόγραμμα εγκατάστασης βάση του υπολογιστή σου και να πατήσεις keygen για να σου δοθεί ο κωδικό ξεκλειδώματος.



Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΝapTV...Download TV Shows/Series


 Δεν τους βρήκα αλλά με βρήκαν...!!!
Η αλήθεια είναι πως αγνοούσα την ύπαρξη του συγκεκριμένου site και το πρώτο-επισκέφτηκα ,όταν οι διαχειριστές του έκαναν follow τη σελίδα μου στο Twitter ,από περιέργειά....οι εντυπώσεις μου ήταν άριστες. Όση ώρα ήμουν στο περιβάλλον του και το εξερεύνουσα ,σκεφτόμουν το πως γίνεται να αγνοούσα για τόσο πολύ καιρό ,μία τόσο άρτια δουλειά όπως το napTV.Αρκετά όμως με τις εντυπώσεις όσο θετικές και αν είναι....


 Μπαίνοντας στο περιβάλλον του napTV αμέσως καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για ένα Torrent Site με εξειδίκευση στις τηλεοπτικές σειρές.Στο κέντρο τις οθόνης μας βλέπουμε τα τελευταία torrent files και παρακάτω τις δημοφιλέστερες σειρές αυτή την εποχή.Στα δεξιά υπάρχει μία λίστα με όλες σχεδόν τις σειρές όπου μπορούμε να καταλάβουμε και κάποιες άλλες πληροφορίες,π.χ. αν είναι η τελευταία σεζόν ή αν είναι μία νέα σειρά.

 Πατώντας σε κάποιο από τα link μπαίνουμε στη αναλυτική παρουσίαση  της σειράς που επιλέξαμε ,όπου και  μπορούμε να δούμε μία σύντομη περιγραφή της,κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά και φυσικά το .torrent file του τελευταίου επεισοδίου ώστε να το κατεβάσουμε.Επίσης μπορούμε να βρούμε συνδέσμους για το IMDb,το Official website της σειράς αλλά και όλα τα παλιότερα επεισόδια.


 Ένα άλλο στοιχείο που μου άρεσε είναι πως,αφού κάνετε εγγραφή,έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε τις αγαπημένες σας σειρές και έτσι,κάθε φορά που θα μπαίνετε στο napTV,θα μπορείτε πολύ εύκολα να ενημερωθείτε για το εάν έχουν κυκλοφορήσει καινούργια επεισόδια των σειρών που επιλέξατε και φυσικά να τα κατεβάσετε.Εννοείτε πώς υπάρχει η δυνατότητα RSS Feed.


 Τέλος,ένα πολύ βολικό αλλά και πρωτότυπο εργαλείο του site ,είναι πως έχουμε τη δυνατότητα να κατεβάσουμε μία μικρή εφαρμογή η οποία και θα μας ειδοποιεί,μέσα στο περιβάλλον του υπολογιστή μας,όταν υπάρχει κάποιο νέο επεισόδιο των αγαπημένων μας σειρών.


URL: NapTV



PicSearch....εύρεση εικόνων.


 Ψάχνετε για εικόνες στο Διαδίκτυο και δεν σας αρκούν τα αποτελέσματα που σας φέρνουν οι μεγάλες μηχανές αναζήτησης?
 Ώρα να δοκιμάσετε κάτι πιό εξειδικευμένο,όπως το PicSearch.Το συγκεκριμένο site κάνει αναζητήσεις σε τρία δισεκατομμύρια (!) φωτογραφίες.


 Στην πιο απλή περίπτωση εισάγουμε αυτό που θέλουμε ,όπως σε μία γενική μηχανή αναζήτησης και βλέπουμε τα αποτέλέσματα,δηλαδή μικρογραφίες εικόνων κάτω από τις οποίες αναγράφονται οι πραγματικές τους διαστάσεις.

 Πατώντας το Advanced search,έχουμε πολύ περισσότερες επιλογές.
Μπορούμε να αναζητήσουμε εικόνες έγχρωμες ή ασπρόμαυρες,όρθιες,πλαγιαστές ή τετράγωνες,καθώς και εικόνες με πρόσωπα.Μία άλλη ενδιαφέρουσα επιλογή είναι αυτή του κυρίαρχου χρώματος στις εικόνες των αποτελεσμάτων.Τέλος,από μία λίστα στο κάτω μέρος μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε αρκετά προτυποποιημένα μεγέθη.


URL: PicSearch

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

FotoFlexer...Online επεξεργασία εικόνας.


 Ψάχνετε ένα τρόπο για να επεξεργαστείτε τις εικόνες σας αλλά το Photoshop σας φαίνετε πολύπλοκο ή ακριβό?Τότε μία πολύ καλή λύση είναι το FotoFlexer.
  Εάν μάλιστα αναλογιστεί κανείς ότι δεν πρόκειται για μία αυτόνομη εφαρμογή αλλά για ένα site ,τότε είνα πραγματικά εντυπωσιακά αυτά που μπορεί να καταφέρει.



 Το FotoFlexer διαφημίζει τον εαυτό του ως το καλύτερο site online επεξεργασίας εικόνας και δύσκολα μπορεί κάποιος να διαφωνίσει.Δεν χρειάζεται καν εγγραφή για να λειτουργήσει και μπορεί να λάβει εικόνες προς επεξεργασία,εκτός από τον υπολογιστή σας,από άλλα δημοφιλή sites όπως τα Photobucket,Picasa Web,Flickr κ.λ.π..

Το μόνο που έχετ να κάνετε είναι ,είναι να ανεβάσετε τη φωτογραφία σας πατώντας το κουμπί Upload Photo που βρίσκεται επάνω δεξιά.Αμέσως θα περάσετε στο περιβάλλον του κυρίως site που μοιάζει με μία κανονική εφαρμογή επεξεργασίας εικόνας,καθώς θα βρείτε όλα τα εργαλεία και τα εφέ που περιμένετε.
 Πατώντας μάλιστα το κουμπί fullscreen,ο browser εξαφανίζεται και εσείς έχετε την εντύπωση ότι δουλεύετε τοπικά στον υπολογιστή σας,ενώ τα πάντα γίνονται online.
 Αφού επεξεργαστείτε τη φωτογραφία σας,μπορείτε να τη σώσετε τοπικά στο PC σας ή να την ανεβάσετε σε κάποιο site διαμοιρασμού φωτογραφιών.


URL: FotoFlexer.com

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Ποιές είναι οι σωστές ρυθμίσεις για τον Vuze?Οδηγός για αρχάριους.


 Παρακάτω θα σας παρουσιάσω έναν γρήγορο και "εύκολο" βήμα πρός βήμα αρχικό οδηγό ρυθμίσεων χρήστη για το Vuze, τον έναν εκ των δύο δημοφιλέστερων Torrent Client ,που θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε το κατέβασμα ταινιών, μουσικής κ.α. . Σε πολλές περιπτώσεις το πρόγραμμα αυτορυθμίζεται αυτόματα με λίγα κλίκ από τον χρήστη.

Ο Οδηγός στηρίζεται στην έκδοση του Vuze 4.6. και ενσωματώνει το καινούργιο interface GUI.


 


ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ :

1. Κατεβάστε και εγκαταστήστε την τελευταία έκδοση (4.6.x.x) του Vuze BitTorrent Client.


 Reduced: 68% of original size [ 1175 x 853 ] - Click to view full image


2. Άνοιγμα Πόρτας - Ρυθμίσεις.

Θα πρέπει να ρυθμίσετε μία θύρα (port) στο Router σας (προτεινόμενη από 45000 έως και 65000), την οποία το Vuze θα χρησιμοποιεί για τις εισερχόμενες άλλα και τις εξερχόμενες συνδέσεις. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε σωστά είναι να επισκεφτείτε την σελίδα PortForward.com και αφού επιλέξετε το router σας, επιλέξτε στην επόμενη σελίδα τον Client σας, δηλαδή το Vuze και ακολουθήστε προσεκτικά όλα τα βήματα.
Επίσης καλό θα ήταν να ρυθμίσετε μία Static Ip Adress μέσω του οδηγού που θα βρείτε εδώ, επιλέγοντας το λειτουργικό σας σύστημα.

Επιλέξτε "NAT / Firewall Test" από το μενού Βοήθεια.



Πρώτα επιλέξτε "Configuration Wizard" από το μενού Εργαλεία.



Αυτό θα σας βγάλει στο παράθυρο του NAT / Server Port. Σε αυτό το παράθυρο θα μπορέσετε να επιλέξετε και να τεστάρετε την θύρα που ανοίξατε στο router σας, για χρήση από το Vuze. Θυμηθείτε, η κλίμακα των συνιστώμενων θυρών (ports) για χρήση από το Vuze, θα πρέπει να είναι από 45000 έως και 65000. Όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω εικόνα, χρησιμοποιώ την πόρτα "49513" (μην χρησιμοποιήσετε την πόρτα αυτού του οδηγού) και στη συνέχεια την δοκιμάζω. Δεδομένου ότι το "Test" επέστρεψε το αποτέλεσμα "OK !", εφαρμόζω τις ρυθμίσεις ώστε να αποθηκευτούν. Στην παραπάνω περίπτωση έχουμε λύσει σε πολλές περιπτώσεις άν όχι σε όλες το θέμα "Connectable".
Σε περίπτωση που δεν είμαστε "Connectable", καλό θα ήταν να ελέγξουμε το Firewall μας, μέσω του Οδηγού που υπάρχει εδώ.



3. Βέλτιστες ρυθμίσεις ταχύτητας.

Επιλέξτε και πάλι "Configuration Wizard" από το μενού Βοήθεια.

Στο "User Proficiency" επιλέξτε "Intermediate."



Τώρα εκτελέστε μια γρήγορη δοκιμή ταχύτητας της σύνδεσής σας στο Internet και επιλέξτε την πλησιέστερη αντίστοιχη ταχύτητα αποστολής από το drop down μενού όπως φαίνεται και παρακάτω. Αυτό θα ρυθμίσει το Vuze ανάλογα με την ταχύτητα που θα επιλέξετε.



4. Φάκελος Αποθήκευσης Αρχείων.

Για να ολοκληρώσουμε την ρύθμιση του Vuze, θα πρέπει να επιλέξουμε που θέλουμε να αποθηκεύονται τα αρχεία που κατεβάζουμε, π.χ.



Have Fun



Πώς δημιουργώ και πώς ανεβάζω ένα καινούργιο Torrent με το μTorrent?

Το σημαντικότερο μέρος στον κόσμο του Downloading είναι οι Uploaders.Όπως εύκολα μπορούμε να καταλάβουμε,έαν δεν υπήρχαν οι άνθρωποι που ξοδεύουν χρόνο για να δημιουργήσουν και να διαμοιράσουν τα αρχεία δεν θα μπορούσαμε να κατεβάσουμε τίποτα.Πώς όμως μπορείτε να γίνετε και εσείς ένας uploader και να δώσετε πίσω στην κοινότητα αυτά που τόσο απλόχερα σας χαρίζονται?

Παρακάτω ακολουθεί ένας οδηγός για την ρύθμιση του μTorrent για την δημιουργία νέου torrent καθώς και την διαδικασία ανεβάσματος,τον οποίο και βρήκα έτοιμο στο forum του MyTog.Net .



--------------------------------------------------------
Πρώτα κατεβάζουμε το πρόγραμμα από εδώ
Από την παραπάνω σελίδα κατεβάζουμε επίσης το language pack αν θέλουμε το πρόγραμμα στα Ελληνικά.

Περισσότερες πληροφορίες για το language pack εδώ:



Αρχικά θα πρέπει να ορίσετε μία port επικοινωνίας για το πρόγραμμα. (πχ την 55454). Αν έχετε router μην ξεχάσετε να την κάνετε forward και στο ρούτερ.
Περισσότερες πληροφορίες στο portforward.com . Επίσης δώστε και τις σχετικές οδηγίες και στο software firewall που χρησιμοποιείτε.

Οδηγός Ταχύτητας


Τρέξτε το πρόγραμμα και αν δεν σας ανοίξει τον Οδηγό Ταχύτητας ξεκινήστε τον εσείς πηγαίνοντας Επιλογές-->Οδηγός Ταχύτητας.
Στο παράθυρο που θα σας ανοίξει εισάγετε την Port που διαλέξατε και πατήστε " Έλεγχος λειτουργίας θύρας". Eαν την ανοίξατε σωστά στον browser σας θα δείτε το παρακάτω μήνυμα :

OK! Port 51284 is open and accepting connections.
You will be able to receive incoming BitTorrent connections.

Εάν δεν λάβετε το παραπάνω μήνυμα έλεγξε αν κάνατε σωστά τα παραπάνω βήματα. (port forwarding)

Στον οδηγό ταχύτητας μπορείτε να διαλέξετε επίσης στον Τύπο Σύνδεσης την σύνδεσή σας με βάση την ταχύτητα του upload σας (πχ xx/128 για συνδέσεις 384 και 512 και xx/256 για 1024) και το πρόγραμμα να κάνει κάποιες ρυθμίσεις αυτόματα για εσάς. Πατάμε "Χρήση Επιλεγμένων Ρυθμίσεων" και είμαστε έτοιμοι.


------------------------------------------------------------------------------------------------
Προχωράμε στις κύριες ρυθμίσεις του προγράμματος πηγαίνοντας Επιλογές-->Ρυθμίσεις


Γενικά



To βασικό σε αυτό το σημείο είναι να τσεκάρουμε το Σχέτισε το με τα αρχεία .torrent.
Επίσης αν θέλουμε να γίνεται έλεγχος συσχετίσεων κατά την εκκίνηση επιλέγουμε και το "Έλεγχος συσχετίσεων στην Εκκίνηση"


Ρυθμίσεις UI



Απλα και κατανοητά !

Φάκελοι



Εδώ μπορούμε να ορίσουμε προεπιλεγμένους φακέλους όπου θα βρίσκονται τα μη ολοκληρωμένα και ολοκληρωμένα αρχεία torrent.

Επίσης μπορούμε να ορίσουμε που θα πηγαίνουν τα αρχεία .torrent όσο κατεβαίνουν και αφού τελειώσουν.


Σύνδεση



Σε αυτή την καρτέλα εισάγουμε αρχικά την port που ορίσαμε και τεστάραμε στην αρχή.

Οι δύο παρακάτω επιλογές " Επίλεξε τυχαία θύρα κατά την εκκίνηση του μTorrent" και "Ενεργοποίηση UPnP port mapping" να ΜΗΝ είνα τσεκαρισμένες.


Στο πεδίο "Περιορισμός Bandwidth" στην 1η επιλογή "Γενική μέγιστη ταχύτητα αποστολής" (κόφτης upload) θα πρέπει να βάλετε μία τιμή γύρω στο 70% του μέγιστου upload της σύνδεσής σας.

πχ 22 σε σύνδεση 1024.

Εδώ θυμηθείτε τι είπαμε και στη αρχή του οδηγού για την ρύθμιση της ταχύτητας upload.

Τσεκάρουμε επίσης την επιλογή "Εναλλακτική ταχύτητα αποστολής όταν δεν γίνεται λήψη" και δίνουμε μία τιμή για το ποσό upload που θέλουμε να διαθέτουμε όταν όμως δεν κατεβάζουμε κάτι και άρα δεν τίθεται θέμα να μας επηρεάζει την ταχύτητα download. Στην περίπτωση μας η τιμή 0 σημαίνει απεριόριστο.

Εύρος ζώνης




Στην επιλογή "Γενική μέγιστη ταχύτητα λήψης - αποστολής" που είναι ο κόφτης στην ταχύτητα download αφήνουμε 0 (απεριόριστη).

ΒιτTorrent




Στις "βασικές λειτουργίες bittorrent" το "Ενεργοποίηση DHT" και "Ενεργοποίησε Ανταλλαγή Peer" ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΑ

Τώρα στην κρυπτογράφηση πρωτοκόλου επιλέγουμε "Απενεργοποιημένο", εκτός αν ο ISP μας κόβει τo bandwidth των torrent με traffic shaping οπότε επιλέγουμε "Ενεργοποιημένο".
Επίσης τσεκάρουμε το "Επίτρεψε τις απλές εισερχόμενες συνδέσεις".
Οι επιλογές "Ενεργοποίησε scaping" και "Προ-δέσμευσε όλα τα αρχεία" προτείνεται να είναι επιλεγμένες.

Προτεραιότητα Seeding



Eδώ μπορούμε να ρυθμίσουμε το τι θέλουμε σχετικά με το seedαρισμα/ratio.

Δίνοντας 150% στο πεδίο είναι σαν λέμε ότι στο πρόγραμμα οτι αφού τελειώσει το download να συνεχίσει το seeding μέχρι το αρχείο να φτάσει Ratio 1.5.

Τσεκάρουμε την επόμενη επιλογή "Μεγαλύτερη προτεραιότητα στο seeding από το downloading" αν θέλουμε το πρόγραμμα να δίνει βάρος κυρίως στα αρχεία που seedαρουμε παρά σε αυτά που κατεβάζουμε εκείνη τη στιγμή.

"Όταν το torrent ολοκληρώσει τον διαμοιρασμό" - εδώ επιλέγουμε τι να κάνει το πρόγραμμα όταν το αρχείο φτάσει το στόχο που ορίσαμε (στη Φώτο 150%-->ρατιο 1.5). Τσεκάρουμε λοιπόν την επιλογή και δίνουμε μία τιμή για το πόσο kB/s θέλουμε να διαθέτει στα αρχεία που έχουν φτάσε στον στόχο, δίνοντας 0 του λέμε να τα σταματάει.

Χρονοδιακόπτης


Τις επόμενες επιλογές "Χρονοπρογραμματιστής" τις αφήνουμε όπως είναι.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Δημιουργία Torrent.

Διαβάζουμε πρώτα τους κανόνες upload

Και ξεκινάμε με Αρχείο /Δημιουργία νέου torrent .



Στην επιλογή Από αρχείο / Από κατάλογο επιλεγούμε το αρχείο που θέλουμε να ανεβάσουμε .Η διαφορά στης δυο επιλογές είναι ‘αν έχουμε μεμονωμένο αρχείο η ολόκληρο φάκελο .

Τrackers. Εδώ παίρνουμε το announce url από τον tracker που θα το ανεβάσουμε.

Στο Σχόλιο γράφουμε το όνομα του torrent μας .

Τέλος δημιουργία και αποθήκευση με το όνομα που δώσαμε .

Oι ρυθμίσεις σε όλες τις εκδόσεις είναι περίπου ίδιες .

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Τι έιναι τα αρχεία .mkv & mp4 και πώς μπορώ να τα αναπαράγω στον υπολογιστή μου?

 Τελευταία όλο και συχνότερα βλέπουμε αρχεία τα οποία έχουν πολύ καλή ποιότητα εικόνας και συνήθως είναι σε μορφή mkv και mp4.Τι είναι όμως τα αρχεία mkv και πως μπορούμε όμως να αναπαραγάγουμε αυτά τα αρχεία στον υπολογιστή μας ώστε να εκμεταλευτούμε αυτήν την ποιότητα?









Τι είναι τα αρχεία mkv και γιατί τα χρησιμοποιούμε?

 
Η ιστορία είναι λίγο-πολύ γνωστή.Πολύ σύντομα μετά την έλευση των Blu-ray εμφανίστηκε ένα νέο format εικόνας τα αρχεία .mkv ή χαϊδευτικά matroska.

Η αλήθεια είναι ότι τα αρχεία .mkv υπήρχαν πολύ καιρό πριν απλώς δεν μας ενδιέφεραν μιας και δεν είχαν κάτι ουσιαστικό να προσφέρουν.


Η κατάληξη mkv στην πραγματικότητα δεν είναι καποιο format αλλά ενα container ,δηλαδή ενα ψηφιακό κουτί.Εντός του container μπορούμε να βάλουμε αρχεία βίντεο,αρχεία ήχου και υπότιτλους.Τα αρχεία αυτά μπορούν να είναι οποιασδήποτε μορφής.Μπορούν να είναι αρχεία HD,SD,αρχεία dvix,αρχεία wmv,αρχεία AC3 ή DTS και υπότιτλοι διαφόρων τύπων.Δεν υπάρχει κανένα όριο στο τι θα βάλουμε μέσα στον container.

Ο λόγος που χρησιμοποιούμε αυτό το ψηφιακό κουτί είναι η ευκολία.

Αν είχαμε τα αρχεία ροής "χύμα" θα έπρεπε να τα φορτώνουμε ξεχωριστά και ένα-ένα.Χρησιμοποιώντας όμως τον container έχουμε ενα αρχειάκι που τα εχει όλα.Όμορφα και νοικοκυρεμένα.
Όπως προείπα,χαΐδευτικά τα αρχεία mkv λέγονται και matroska.Η ονομασία πηγάζει απο τις ρώσικες κούκλες που μπαίνουν η μία εντός της άλλης.

Αφού λοιπόν ξεκαθαρίσαμε τι εστί mkv ας δούμε τι περιέχει συνήθως και για πιο λόγο ξαφνικά μας έχει γίνει τόσο απαραίτητο.

Με την έλευση των Blue-ray προέκυψε ενα πολύ σημαντικό πρόβλημα.Το πρόβλημα του μεγέθους.Τα δισκάκια από μέγιστο 8GB στην εποχή του DvD ,τώρα καταλαμβάνουν από 20 έως και 50GB.Αυτό δημιουργεί μεγάλα προβλήματα και στην αποθήκευση και στην διακίνηση τους.Έτσι λοιπόν ξεκίνησαν οι μετατροπές και οι σμικρύνσεις των Blue-ray.

Το format που επιλέχθηκε γι`αυτή τη δύσκολη δουλειά είναι το H264 και συγκεκριμένα μία παραλλαγή του το x264.Το x264 είναι κατ`ουσία μία ελεύθερη χωρίς δικαιώματα εφαρμογή του Η264 και παράλληλα εξέλιξη του.Αυτός είναι και ο λόγος που οι μοντέρνες κάρτες γραφικών αδυνατούν να υποβοηθήσουν στην αναπαραγωγή αρχείων HD σε μορφη mkv.Ενώ υποστηρίζουν H264 επιτάχυνση,τα αρχεία x264 εντός του mkv δεν ακολουθούν την νορμα του H264.

Με εφαρμογή συμπίεσης x264 μια ταινία των 30GB μπορεί να μικρύνει στα 8GB ή και ακόμα περισσότερο αν υποβιβάσουμε την ανάλυση απο 1080p σε 720p.Το ωραίο είναι ότι στην πλειονότητα των αρχείων mkv/x264 δεν υπάρχει ορατή αλλοίωση της εικόνας.



Πάμε όμως να εμβαθύνουμε λίγο στα τεχνικά χαρακτηριστικά τους.


   Ο νέος κώδικας X.264 (η Open source version του H.264, γνωστό επίσης και ως MPEG-4 AVC ή αλλιώς MPEG-4 Part 10) είναι το νέο video compression standard που έρχεται να αντικαταστήσει το MPEG-2.
   Ο κώδικας x264 (ή H.264 ή AVC) δίνει μεγάλες δυνατότητες συμπίεσης του βίντεο μέχρι και 3 φορές σε σχέση με τον XviD.
   Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι μπορείς να έχεις ένα βίντεο στην ίδια ποιότητα με το αντίστοιχο σε XviD αλλά σε πολύ μικρότερο μέγεθος (30%-50%). Ή μπορείς να έχεις σχεδόν το ίδιο μέγεθος αλλά με το X.264 (ή H.264 ή AVC) θα έχεις πολύ καλύτερη ποιότητα (30%-50%) το οποίο πρακτικά μεταφράζεται σε μεγαλύτερη ανάλυση, καλύτερα χρώματα.
   Το X.264 (ή H.264 ή AVC) έχει επιλεχθεί ως το φορμάτ της νέας γενιάς συστημάτων βίντεο όπως τα high definition DVD, καθώς το παλαιό πλέον high definition MPEG-2 απαιτεί αποθηκευτικό χώρο που ακόμα και το high definition DVD δυσκολεύεται να προσφέρει.
   Πρακτικά για τον χρήστη σημαίνει καλύτερη ποιότητα αρχείου σε λιγότερα MB.

Τι είναι οι επεκτάσεις των video .mkv και .mp4?
   Τα .mp4 και .mkv είναι containers (όπως είναι και το .avi), ειναι δηλαδή το περιτύλιγμα που θα πακετάρουμε τον ήχο και το βίντεο μας, στην προκειμένη περίπτωση το x264 (ή H.264 ή AVC) ή XviD βίντεο και το aac ή mp3 ήχο μας. Άλλοι γνωστοί containers είναι οι MPEG ( .mpg , .mpeg ), Quicktime ( .mov ), Realmedia ( .rm ) κ.α.

Γιατί προτιμούμε .mp4  και .mkv έναντι του .avi?
   Οι containers mkv και mp4 δίνουν πολλές επιπλέον δυνατότητες στο βίντεο μας έναντι του κατά πολύ παλαιότερου avi. Ο container .avi, που αποτελεί μέρος ενός project που λέγεται VfW (Video for Windows), κάποια στιγμή δεν μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες με βάση τις εξελίξεις της σύγχρονης τεχνολογίας όπως του μεταβλητού bitrate για ήχο και του μεταβλητού framerate για εικόνα. Γι' αυτό το λόγο το avi 'αναβαθμίστηκε' με ένα project ονομαζόμενο 'OpenDML AVI' και παρόλο που ξεπέρασε έτσι τους περισσότερους τεχνικούς περιορισμούς που είχε για την εποχή εκείνη, όπως αυτό του μέγιστου μεγέθους αρχείου των 2GB, ακόμα δεν υπάρχει τρόπος (και απ'ότι φαίνεται δεν θα υπάρξει) να προστεθεί σε .avi αρχείο για παράδειγμα ήχος κωδικοποιημένος σε vorbis (ogg) ή aac. Οι περιορισμοί είναι πολλοί.
   Στα matroska (.mkv) και .mp4 λοιπόν ξεπερνιούνται όλοι οι περιορισμοί όπως για παράδειγμα περιορισμοί σε σχέση με υπότιτλους, μενού, κεφάλαια κ.α. Στα .mkv και .mp4 μπορείς στο ίδιο αρχείο που έχεις την εικόνα και τον ήχο να έχεις πλέον και τους υπότιτλους , και ένα μενού επιλογών καθώς και κεφάλαια. Επίσης, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω και τα δύο δίνουν παραπάνω επιλογές όσον αφορά τις κωδικοποιήσεις του ήχου, μπορείς δηλαδή να συμπεριλάβεις audio σε μορφή aac και στο .mkv επιπλέον και audio σε ac3 και vorbis.
   Τέλος, το πιο σημαντικό απ'όλα είναι ότι εκμεταλλεύονται στο έπακρον τις νέες δυνατότητες του νέου πανίσχυρου κώδικα x264 (ή H.264 ή AVC) υποστηρίζοντας πλήρως τα b-frames και μειώνοντας σημαντικά έτσι το μέγεθος αρχείου ανεβάζοντας απαράμιλλα ταυτόχρονα την ποιότητά του.

Θα παίζει στο επιτραπέζιο DVD Player μου?
   Το μειονέκτημα αυτών των νέων τεχνολογιών είναι ότι δεν υποστηριζόνται από την πλειονότητα των επιτραπέζιων Players που κυκλοφορούν στην αγορά αυτή την στιγμή, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Είναι όμως το επόμενο βήμα για την αγορά και το παρόν για την τεχνολογία, αφού πολλές μεγάλες εταιρίες το υποστηρίζουν με διάφορα projects:  οι Ahead (Nero), Quicktime, Microsoft και άλλες 3-4 έχουν βγάλει encoders, έχουν βγεί DVR να γράφουν σε αυτό, παίζει σε SONY PSP (όπως και στο playstation 3 που θα κυκλοφορήσει, βίντεοκάμερα εγγραφής σε σκληρό δίσκο γράφει σε format βασισμένο στο AVC), σε Apple iPod, στηρίζεται από Nvidia και Ati, σε αυτό εκπέμπουν πλέον τα HDTV στη Δορυφορική (Ψηφιακή) Τηλεόραση (έχουν κυκλοφορήσει δέκτες: Dreambox 8000,Lyngbox,Skystar HD,Micronas,Powercolor Theatre), που ειναι ουσιαστικά το πιο δυνατό χαρτί του, και θα είναι το φορμάτ που θα χρησιμοποιείται στα HDDVD και Blu-Ray που θα κατακλύσουν την αγορά στους επόμενους μήνες.

Θα παίζει στον PC μου?
   Η γενική απάντηση είναι ναι. Το δεύτερο όμως πράγμα που πρέπει να σημειώσει κανείς είναι πως, όπως είναι φυσικό, λόγω της πιο πολύπλοκης κωδικοποιήσης του , σε σχέση με το XviD , θέλει πιο ισχυρό Ηλεκτρονικό Υπολογιστή για να αναπαραχθεί σε αυτόν. Οπως για το XviD το κατώτατο όριο ειναι κάπου στα 600MHz έτσι και για το x264 προτείνεται Υπολογιστής με ελάχιστες προϋποθέσεις σε CPU τα 900MHz και με μνήμη (RAM) των 192ΜΒ. Τα παραπάνω νούμερα όμως είναι σχετικά και αναφέρονται σε ένα τυπικό αρχείο βίντεο (πχ μιας καθημερινής σειράς ανάλυσης 576x432 και bitrate ~800kbps), αφού η ικανότητα αναπαραγωγής επηρεάζεται άμεσα απο την ανάλυση του αρχείου και  τον ρυθμό μετάδοσης των δεδομένων (bitrate). Τέλος, αν κάποιος θέσει ως γνώμονα την ποιότητα θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι για να πετύχει την ίδια ποιότητα με το XviD θα πρέπει να χρησιμοποιήσει περισσότερο bitrate οπότε κατ'αναλογία ανεβαίνουν και τα απαιτούμενα στάνταρ (από πλευράς hardware) για την αναπαραγωγή και του XviD.

Οδηγίες αναπαραγωγής σε PC
Οι players που θα αναφερθούμε είναι οι παρακάτω:
   Bsplayer 2.0+ ,
   VLC 0.8.5 ,
   Media Player Classic ,
   Core Media Player ,
   Windows Media Player   και
   Mplayer.
   Θα παρουσιάσουμε το τί χρειάζεται για να παίξετε αυτά τα βίντεο με τους αγαπημένους σας players προσθέτοντας τους απαραίτητους codecs στο σύστημά σας με απλές κινήσεις.

Οι υποδείξεις έχουν εφαρμοστεί με απόλυτη επιτυχία σε κάποιους ΗΥ , ωστόσο μιας και ο κάθε ΗΥ έχει τις πιθανές ιδιομορφίες του, είναι πιθανόν για κάποιο λόγο κάποιο από τα παρακάτω να μην δουλέψει ή να χρειαστεί το κάτι παραπάνω. Αν διαπιστώσετε κάτι τέτοιο θα σας είμαστε ευγνώμονες αν επικοινωνήσετε μαζί μας και μας το επισημάνετε, ώστε να μπορέσουμε να το προσθέσουμε και στον οδηγό αυτό.

  • Bsplayer 2.0+ : Θα κατεβάσετε και θα εγκαταστήσετε πολύ εύκολα τα ffdshow και Haali Media Splitter (δίνονται αναλυτικές οδηγίες στο τέλος αυτού εδώ του οδηγού).
  • VLC 0.8.5 : Έπαιξαν αμέσως, τα υποστηρίζει πλήρως.(σημείωση χρειάζεστε την πιο πρόσφατη έκδοσή του. Μπορείτε να την κατεβάσετε δωρεάν από εδώ: http:/ /www.videolan.org/vlc/download-windows.html)
  • Media Player Classic: Επαιξαν σχεδόν σε όλους αμέσως. (Μπορεί να χρειαστείτε το ffdshow)
  • Core Media Player: Θα πρέπει κατεβάσετε και θα εγκαταστήσετε πολύ εύκολα το ffdshow, χωρίς αυτό ο core media player κολλούσε.
  • Windows Media Player 8+:  Θα πρέπει να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε πολύ εύκολα τα ffdshow και Haali Media Splitter. Σε μήνυμα μη αναγνώρισης του φορμάτ από τον player θα απαντήσετε θετικά για να συνεχίσει και τα αρχεία θα παίξουν.
  • Mplayer: Δεν χρειάζεται κάτι, θα παίξουν αμέσως.
Για τους υπόλοιπους players, που τυχόν να χρησιμοποιείτε, να προσθέσουμε ότι οι περισσότεροι βασίζονται στο Microsoft DirectShow (TM) των Windows  πχ. οι players: Radlight Player, Winamp 3, Ζοοmplayer κ.α. και λογικά θα παίξουν τα εν λόγω αρχεία βίντεο με την προθήκη του ffdshow αρχικά και πιθανόν και την χρήση του Haali Matroska splitter. (Μιας και κάποιοι απο αυτούς τους players στις νεότερες εκδόσεις τους υποστήριζουν τους νέους containers .mkv και mp4 ίσως ο splitter να μην σας χρειαστεί γιατί τον υποστηρίζουν ήδη εγγενώς. Για να το επιβεβαιώσετε δοκιμάστε να παίξετε το αρχείο βίντεο μετά την εγκατάσταση του ffdshow, αν δεν παίζει προσθέστε και τον splitter.).

Εγκατάσταση ffdshow και Haali Matroska Splitter
Η εγκατάσταση των δύο αυτών πακέτων δεν διαφέρει σε τίποτα από την οποιαδήποτε εγκατάσταση οποιουδήποτε προγράμματος στα Windows. Γενικά, πατώντας Next > Next στα διαδοχικά παράθυρα που μας εμφανίζονται θα φτάσουμε στο τέλος της. Και με το Finish , Close ή Install θα ολοκληρώσουμε ακόμα μια συναλλαγή με τον Προσωπικό Υπολογιστή μας. Το ffdshow ουσιαστικά περιέχει VFW codecs για βίντεο και αντίστοιχους για ήχο και με τον Haali Splitter βάζουμε υποστήριξη για τα containers .mkv και .mp4 στους players μας. Μάλιστα έχει και υποστήριξη για .avi και μας δίνει την δυνατότητα να το επιλέξουμε, αλλά αυτό δεν κρίνεται απαραίτητο αν δεν έχουμε κάποιο ιδιαίτερο λόγο, οπότε αφήστε το όπως είναι default και μην το επιλέξετε.
   Πιο Αναλυτικά:

Για το ffdshow
Θα κατεβάσετε την πιο πρόσφατη έκδοσή του από εδώ:
 http:/ /www.digital-digest.com/software/download.php?sid=1030&ssid=0&did=6

  • Με διπλό κλικ επάνω στο αρχείο ffdshow που κατεβάσαμε ξεκινάει η εγκατάστασή του.
  • Πατάτε Next μέχρι να φτάσετε στο παράθυρο όπου αναφέρεται το VFW interface, ελέγξτε ότι είναι τσεκαρισμένο το VFW interface , πατάτε Next

  • Στο επόμενο παράθυρο θα επιλέξετε τα codecs που θα αναλαμβάνει το ffdshow να αποκωδικοποιεί για εσάς. Αυτό που λογικά θα χρειάζεστε είναι τα H.264 , X.264. Αν για τα XviD και DivX έχετε περασμένους τους codecs χωριστά δεν θα χρειαστεί να τα επιλέξετε (αν δεν έχετε τους XviD και DivX χωριστά ή αν δεν είστε σίγουροι, τότε επιλέξτε και αυτά για να υποστηρίξετε και αυτά τα codecs για άλλα αρχεία σας).

  • Πατώντας Next σας δίνονται κάποιες επιλογές για “Postprocessing” και “Volume normalization” που δεν μας ενδιαφέρουν εδώ. Πατάμε Next μέχρι να εμφανιστεί το install.
  • Πατάμε install και γίνεται εγκατάσταση.
Σημείωση για την εγκατάσταση του ffdshow :
Εάν ήδη έχετε παλαιότερη έκδοση (version ) του ffdshow θα χρειαστεί απεγκατάσταση πριν την εγκατάσταση της νέας version. Όταν σας ζητηθεί πείτε ΟΚ.

Για το Haali Matroska splitter:
Θα τον κατεβάσετε από εδώ:
http:/ /www.matroska.org/downloads/windows.html
(Βρίσκεται στη μέση περίπου της παραπάνω σελίδας κάτω από τον τίτλο filters)

  • Τρέχουμε το αρχείο του Haali Matroska splitter που έχουμε κατεβάσει και στο παράθυρο διαλόγου πατάμε Next μέχρι να φτάσουμε στo παρακάτω παράθυρο :

  • Σε αυτό προσέξτε να έχετε επιλεγμένο το MP4 support.
  • Πατάμε Install και ολοκληρώνεται μετά από λίγο η εγκατάσταση.
  • Με Close κλείνουμε και το τελευταίο παραθυράκι.
Είμαστε Ετοιμοι.



Χρήσιμα links

http:/ /www.matroska.org/technical/guides/playback/index.html
http:/ /www.divx-digest.com/software/ffdshow.html
http:/ /www.divx-digest.com/software/haali_media_splitter.html
http:/ /www.xboxmediacenter.com/info_project.htm


Σημείωση για την εγκατάσταση νέας έκδοσης ffdshow ενώ υπάρχει ήδη παλαιότερη version ffdshow στον υπολογιστή μας.
'Οπως ήδη προαναφέρθηκε: Εάν ήδη έχετε παλαιότερη έκδοση (version ) του ffdshow θα χρειαστεί απεγκατάσταση πριν την εγκατάσταση της νέας version. Όταν σας ζητηθεί πείτε ΟΚ.
Προσέξτε το εξής:
Πολλοί συστήνουν πρώτα απεγκατάσταση του παλιού ffdshow, μετά επανεκίνηση του συστήματος πριν την εγκατάσταση της νέας version ffdshow. Εγκατάσταση του νέου ffdshow χωρίς επανεκίνηση μπορεί καμιά φορά να δημιουργήσει πρόβλημα μη παιξίματος εικόνας σαν να μην έχει μπει καθόλου το ffdshow. Ο λόγος γιατί αυτό μπορεί να προκύψει είναι το  ffdshow.ax  που μπορεί να "κλειδώσει" από το σύστημα. Εάν αυτό σας συμβεί και ξέρετε ότι δεν έχετε κάνει επανεκίνηση μετά από απεγκατάσταση παλαιότερης έκδοσης ffdshow και σας βγει και μήνυμα λάθους error message "cannot write the file ffdshow.ax" ή του "msvcr8.dll", τότε πολύ απλά κάντε ξανά απεγκατάσταση του ffdshow, επανεκίνηση συστήματος και εκ νέου εγκατάσταση της πιο πρόσφατης έκδοσης ffdshow.


Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Τι είναι το Ratio...?Οι μόνιμες απορίες των περισσότερων νέων χρηστών και όχι μόνο.

Οι περισσότεροι ιδιωτικοί Trackers έχουν ένα  σύστημα μέτρησης το γνωστό ,σε όλους όσους ασχολούνται με το downloading, Ratio.
 Όμως τι ακριβώς είναι το Ratio,γιατι είναι τόσο σημαντικό  και πως μπορώ να το βελτιώσω...?
 Πάμε λοιπόν να απαντήσουμε σε όλα τα ερωτήματα με τη σειρά:



Γιατί είναι τόσο σημαντικό:


Όπως έχουμε πει ξανά τα torrent δεν είναι σαν τα direct downloads που κατεβάζεις κάτι και έφυγες. Στηρίζονται στους χρήστες τους. Άρα ένα καλό Ratio (όχι λιγότερο από 1.00) αποδεικνύει σε όλους τους υπολοίπους χρήστες και κυρίως στους uploaders (αυτούς που ανεβάζουν και μας προσφέρουν τα αρχεία) πως σεβόμαστε το χρόνο που αφιέρωσαν αλλά και τον κόπο που έκαναν για να αποκτήσουμε αυτό που εμείς επιθυμούμε έτσι απλά με ένα κλικ.



Γιατί να διαμοιράσω:


Είναι πολύ απλό, επειδή αν όλοι σκεφτόντουσαν έτσι το πιθανότερο είναι πως δε θα είχες αποκτήσει και εσύ ποτέ τα αρχεία που έχεις τώρα στον υπολογιστή σου. Όμως πέρα από αυτό έτσι επιτυγχάνεται και η ταχύτερη διανομή του αρχείου, μιας και δεν βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στην ταχύτητα μετάδοσης του αρχικού seeder, αλλά στην συνολική ταχύτητα μετάδοσης όλων των εμπλεκόμενων χρηστών. Μας βοηθά επίσης στο να διατηρούμε το Ratio μας στο ελάχιστο επιτρεπτό όριο που αναφέραμε πριν.



Πόσο πρέπει και πως το διατηρώ αυτό - απλές συμβουλές:


- Όπως είπαμε και στην αρχή δεν είναι ανάγκη να έχουμε κανένα εξωπραγματικό ράσιο. Στην κοινότητα μας αν αυτό είναι ίσο με 1.00 τότε είναι αρκετό. Για τους νέους χρήστες που αναρωτιούνται τι είναι το 0.00 που βλέπουν στα στατιστικά τους, αυτό σημαίνει πως έχουν ράσιο άπειρο και είναι το μεγαλύτερο που θα μπορέσουν να έχουν ποτέ!


- Δεν σβήνουμε τα torrent που κατεβάσαμε αμέσως. Ακόμα και αν τα μεταφέραμε σε cd η dvd. Αν όμως θέλουμε κάποια στιγμή να τα διαγράψουμε αυτά το κάνουμε μόνο αφού έχουμε δώσει πίσω αυτό που πήραμε σε αναλογία 1 προς 1 ή τα κάναμε seed για τουλάχιστον 72 ώρες όχι όμως απαραίτητα και συνεχόμενες. Από τη στιγμή που είμαστε μέλη σε έναν Tracker είναι υποχρέωση μας το seed.


- Δεν χρειάζεται να τα κατεβάσουμε όλα αυτά τα torrent που μας ενδιαφέρουν από την πρώτη κιόλας μέρα - στιγμή. Ξεκινάμε πρώτα με αυτά που είναι freeleech (υπάρχει link στην αρχική σελίδα) και δεν χρεώνεται καθόλου το download αλλά μόνο το upload που κάνουμε.


- Δεν υπάρχει λόγος να κατεβάσουμε αρχεία τα οποία δεν θα τα χρειαστούμε ποτέ από περιέργεια και μόνο και έτσι να χρεωθούμε άσκοπα με χαμηλό ratio και αρνητικά στατιστικά.


- Αν έχουμε ένα ίδιο αρχείο με αυτό που είδαμε και εδώ τότε μπορούμε πολύ απλά να βοηθήσουμε και εμείς στο seed και έτσι να ανεβάσουμε το Ratio μας.




Πώς ακριβώς λειτουργούν οι Trackers?Tips & Tricks.

 Ο πιο απλός τρόπος για να κατεβάσουμε τα αρχεία που θέλουμε είναι μέσω Torrents και κατ'επέκταση μέσω των ενημερωτικών ιστοσελίδων που έχουν δημιουργηθεί για αυτόν ακριβώς το λόγο.
 Αλλά πως ακριβώς λειτουργούν τα Torrent Sites ή αλλιώς Trackers ,και με ποιό τρόπο θα μπορέσουμε να βελτιστοποιήσουμε τα κατεβάσματά μας?


 



 Όλα ξεκινάνε με τη δημιουργία ενός αρχείου .torrent. Ένας φάκελος ουσιαστικά, στον οποίο και περιλαμβάνονται οι πληροφορίες,  για το μέγεθος και το όνομα κάποιου άλλου αρχείου (αυτό που ανεβάζουμε) το μέγεθος διαφόρων κομματιών που εμπεριέχονται σε αυτό, έναν κωδικό για κάθε ένα από  αυτά και τέλος τη διεύθυνση του τράκερ (tsibato.info,MyTog.Net,Blue-White GT κ.α.) που θα το διαχειρίζεται αυτό.


  Το μικρό .torrent αρχείο αντιπροσωπεύει ουσιαστικά, ένα άλλο μεγαλύτερο οποιασδήποτε μορφής, όπως βίντεο - μουσική - πρόγραμμα κ.λ.π και δημοσιεύεται σε κάποιον server - tracker, ώστε να γίνεται πλέον διαθέσιμο από αυτόν που το ανεβάζει (τον αρχικό uploader δηλαδή) προς τους Leechers.


  Στη συνέχεια το αρχείο αυτό ξεκινά να διαμερίζεται σε μικρότερα κομμάτια, ώστε να επιτευχθεί έτσι ταχύτερο κατέβασμα. Όταν λοιπόν ένας χρήστης Leecher αρχικά, κατεβάσει το .torrent του αρχείου από τον server-tracker τον αναγνωρίζει μέσω αυτού και εντοπίζει τους ενεργούς σίντερ που έχουν όλο το αρχείο ή κομμάτια του μόνο και ξεκινά να κατεβάζει από αυτούς.


  Ταυτόχρονα όμως με τη λήψη που κάνει, πραγματοποιεί και την αποστολή σε άλλους χρήστες, τα κομμάτια που έχει ήδη αποκτήσει. Έτσι επιτυγχάνεται η ταχύτερη διανομή του αρχείου, μιας και δεν βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στην ταχύτητα μετάδοσης του αρχικού σίντερ, αλλά στην συνολική ταχύτητα μετάδοσης όλων των εμπλεκόμενων χρηστών. Φυσικά όποιος χρήστης ολοκληρώσει το κατέβασμα του αρχείου, αυτόματα από leecher μετατρέπεται σε seeder και αρχίζει με τη σειρά του τη διαδικασία αυτή.


  Ένας tracker λοιπόν, μοναδική και αποκλειστική ευθύνη έχει, να κρατάει τα αρχεία .torrent και να συνδέει απλά, αυτούς που τα κατέχουν και αυτούς που τα λαμβάνουν μεταξύ τους.


  Προσπάθησα να τα περιγράψω όσο μπορούσα απλά και κατανοητά χωρίς πολύπλοκες ορολογίες. Ελπίζω να τα κατάφερα.





********************************************************************************




 Tracker (τράκερ):
Ο κεντρικός υπολογιστής που συντονίζει τη δράση των χρηστών και καταγράφει τον όγκο δεδομένων που ανεβοκατεβάζουν οι χρήστες. Λέγοντας tracker επίσης αναφερόμαστε στη σελίδα του site.


 Ratio (ράσιο):
Ο λόγος του όγκου των ανεβασμένων δεδομένων προς τον όγκο των κατεβασμένων.


 Seeders (σίντερς):
Οι χρήστες που έχουν και μοιράζονται ολόκληρο το αρχείο (το 100%).


 Leechers (λίτσερς):
Οι χρήστες που τώρα κατεβάζουν το αρχείο και άρα έχουν και μοιράζονται ένα μέρος του αρχείου μόνο. Όταν κάποιος leecher κατεβάσει ολόκληρο το αρχείο γίνεται seeder.

  Peers: Το σύνολο των seeders και leechers.


 Client: Είναι το πρόγραμμα που χρησιμοποιούμε για να ανεβάζουμε - κατεβάζουμε torrents.


 Uploaders: Οι χρήστες που έχουν το δικαίωμα να ανεβάζουν στον tracker δικά τους torrents.


 Snatched: Σας δείχνει πόσες φορές έχει κατέβει ένα αρχείο, πόσοι χρήστες το έχουν κατεβάσει δηλαδή.


 Snatch list: η λίστα με τα αρχεία που έχουμε κατεβάσει.


 Torrents: Torrents αποκαλούμε γενικά τα αρχεία στον tracker, γράφοντας όμως (.torrent) εννοούμε το μικρό αρχειάκι που κατεβάζουμε από τον tracker προκειμένου να συνδεθούμε με τους άλλους χρήστες και να κατεβάσουμε το πραγματικό αρχείο.


 Connectable: Connectable σημαινει οτι το modem - router μας μπορεί να δεχτεί συνδέσεις από άλλους


  Users: που κατεβάζουν - ανεβάζουν το ίδιο αρχείο.


 Bonus:To σύστημα των Bonus αλλάζει σε κάθε tracker αλλά υπάρχει σχεδόν σε όλους.Συνήθως για κάθε μία ώρα που κάνετε seed ο tracker σας επιβραβεύει με ένα πόντο.Επίσης bonus points μπορείτε να πάρετε και όταν κάνετε κάποιο upload και γενικά με διάφορους τρόπους Αυτό ισχύει και για τα torrents στα οποία δεν υπάρχει κανένας leecher! Μόλις μαζέψετε αρκετά bonus points μπορείτε να τα εξαργυρώσετε με διάφορους τρόπους ανάλογα με τον Tracker.


  Invites: Προσκλήσεις για να τις δώσετε στους φίλους σας.
 

  Freeleech: Στο  Freeleech δεν χρεώνεται καθόλου το download αλλά μόνο το upload που κάνουμε.




********************************************************************************




  Πώς μπορείτε να βελτιώσετε την ταχύτητα του download σας: Όταν αρχίζετε να κατεβάζετε ένα καινούριο torrent δεν έχετε τίποτα για να προσφέρετε στους άλλους peers και θα τείνουν να σας αγνοήσουν. Αυτό καθιστά τις λήψεις  σας αργές, ειδικά αν τα torrentς  που συνδέεστε περιλαμβάνουν λίγους ή καθόλου seeders.

Μην κατεβάζετε αμέσως τα νέα torrents ειδικά αν δίνει μόνο ένας, όσο ποιο πολλοί τραβάτε τόσο ποιο αργά θα πάρετε.

Περιορίστε την ταχύτητα upload σας.

Περιορίστε τον αριθμό των ταυτόχρονων συνδέσεων και των uploads.

Δώστε του όσο χρόνο χρειαστεί.



Μην κατεβάζετε αμέσως τα νέα torrents.
 
Ειδικότερα, μην το κάνετε εάν έχετε αργή σύνδεση. Οι καλύτερες ταχύτητες θα επιτευχθούν λίγο αργότερα, όταν το SLR του torrent, θα ανέβει. (Το μειονέκτημα είναι ότι δεν θα μπορέσετε να το seedάρετε πολύ. Εξαρτάται από σας να ισορροπήσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτού).

Περιορίστε την ταχύτητα upload σας.

Η ταχύτητα upload έχει επιπτώσεις στην ταχύτητα download με δύο τρόπους ουσιαστικά: Οι BitTorrent peers (συνδέσεις μεταξύ χρηστών) προσπαθούν να ευνοήσουν εκείνους τους χρήστες που κάνουν upload σε αυτούς. Αυτό σημαίνει ότι εάν ο A και ο B χρήστες κατεβάζουν το ίδιο torrent και ο A στέλνει στοιχεία στον B με μεγάλη ταχύτητα τότε ο B θα προσπαθήσει να ανταποδώσει. Οπότε οι μεγάλες ταχύτητες upload οδηγούν σε μεγάλες ταχύτητες download.

Λόγω των τρόπου λειτουργίας των TCP, όταν ο A παίρνει κάτι από τον B πρέπει να συνεχίσει να ενημερώνει τον B ότι έλαβε τα στοιχεία που εστάλησαν σε αυτόν. (Αυτά ονομάζονται acknowledgements - ACKs - μηνύματα, κατά κάποιο τρόπο ' το πήρα!'). Εάν ο A αποτύχει να το κάνει αυτό τότε ο B θα σταματήσει να στέλνει στοιχεία και θα περιμένει. Εάν ο A στέλνει με πλήρη ταχύτητα μπορεί να μην του μένει bandwidth για τα ACKs και θα καθυστερούν. Οπότε εξαιτίας αυτού, υπερβολικά υψηλές ταχύτητες upload οδηγούν σε χαμηλές ταχύτητες download.

Η καλύτερη περίπτωση είναι ένας συνδυασμός των δύο. Το upload πρέπει να κρατηθεί όσο το δυνατόν υψηλότερο επιτρέποντας τα ACKs να λαμβάνονται χωρίς καθυστέρηση. Ένας καλός κανόνας είναι να κρατάτε το upload περίπου στο 80% από την ταχύτητα upload που έχετε. Θα πρέπει να ρυθμίσετε κατάλληλα το δικό σας για να βρείτε πως λειτουργεί καλύτερα για σας. (Θυμηθείτε ότι κρατώντας υψηλό το upload έχετε πρόσθετο όφελος με το ratio σας.)

Εάν έχετε περισσότερους από έναν client είναι η συνολική ταχύτητα upload που πρέπει να υπολογίσετε. Μερικοί clients (π.χ. ο Azureus) περιορίζει την ταχύτητα upload, άλλοι (π.χ. ο Shad0w's) το κάνει ανά torrent. Γνωρίστε τον client σας. Το ίδιο ισχύει εάν χρησιμοποιείτε τη σύνδεσή σας για οτιδήποτε άλλο (π.χ. σερφάρισμα ή ftp), πάντα να σκέφτεστε τη συνολική ταχύτητα upload.


Περιορίστε τον αριθμό των ταυτόχρονων συνδέσεων.


Μερικά λειτουργικά συστήματα (όπως τα Windows 9x) δεν λειτουργούν καλά με πολλές συνδέσεις, και μπορεί ακόμη και να crash-άρουν. Επίσης μερικοί routers (ιδιαίτερα όταν τρέχουν πίσω από NAT ή/και firewall με τις κρατικές υπηρεσίες επιθεώρησης) γίνονται αργοί ή crash-άρουν όταν έχουν να κάνουν με τόσες πολλές συνδέσεις. Δεν υπάρχει καμία σταθερή τιμή για αυτό, μπορείτε να προσπαθήσετε 60 ή 100 και να πειραματιστείτε με τον αριθμό. Σημειώστε ότι αυτοί οι αριθμοί είναι πρόσθετοι, εάν έχετε δύο clients να τρέχουν, τα νούμερα προστίθενται.


Περιορίστε τον αριθμό των ταυτόχρονων uploads.


Δεν είναι το ίδιο με το προηγούμενο; Όχι. Οι συνδέσεις περιορίζουν τον αριθμό των peers που ο client σας επικοινωνεί ή/και λαμβάνει από αυτούς. Το upload περιορίζει τον αριθμό των peers που ο client σας στέλνει σε αυτούς. Ο ιδανικός αριθμός είναι χαρακτηριστικά πολύ χαμηλότερος από τον αριθμό συνδέσεων, και εξαρτάται ιδιαίτερα από την σύνδεσή που έχετε.


Απλά δώστε του λίγο χρόνο.


Όπως εξηγείται πιο πάνω οι peers (χρήστες-συνδέσεις μεταξύ χρηστών) ευνοούν άλλους peers που στέλνουν σε αυτούς. Όταν αρχίζετε να κατεβάζετε ένα καινούριο torrent δεν έχετε τίποτα για να προσφέρετε στους άλλους peers και θα τείνουν να σας αγνοήσουν. Αυτό καθιστά τις ενάρξεις αργές, ειδικότερα εάν, κατά τύχη, οι peers που συνδέεστε περιλαμβάνουν λίγους ή καθόλου seeders. Η ταχύτητα download πρέπει να αυξηθεί μόλις έχετε μερικά κομμάτια να μοιράσετε.






********************************************************************************





Γιατί είναι το σερφάρισμα μου τόσο αργό ενώ κατεβάζω;


Η ταχύτητά του download σας είναι πάντα πεπερασμένη. Εάν έχετε μία σύνδεση σε ένα γρήγορο torrent είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα επηρεάσει το download σας, και το σερφάρισμα σας θα υποφέρει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το NetLimiter για να ορίσετε το ποσοστό upload/download. Το σερφάρισμα χρησιμοποιήθηκε σαν παράδειγμα, το ίδιο θα ίσχυε για gaming, IMing, κ.α....



Πώς μπορώ να συνεχίσω το κατέβασμα κάποιου torrent που είχε σταματήσει πριν ολοκληρωθεί ή να το ξαναμοιράσω; Κατεβάστε το αρχείο .torrent ξανά. Όταν ο client, σας ζητήσει τοποθεσία, επιλέξτε τη θέση από το αρχείο που υπάρχει ήδη και θα συνεχίσει κανονικά το κατέβασμα - ανέβασμα του torrent κάνοντας πρώτα έναν έλεγχο hash δίχως να σας χρεώνει ξανά.



Γιατί μερικές φορές το κατέβασμα σταματάει στο 99%;Όσα περισσότερα κομμάτια έχει ένα torrent, τόσο δυσκολότερο γίνεται να βρείτε χρήστες που έχουν τα κομμάτια αυτά που λείπουν σε εσάς. Γι' αυτό μερικές φορές καθυστερεί ή ακόμα και σταματάει εντελώς η λήψη, ενώ ουσιαστικά λείπει μόνο ένα μικρό ποσοστό. Κάντε υπομονή και αργά ή γρήγορα, θα πάρετε και τα υπόλοιπα κομμάτια ώστε να έχετε το torrent πλήρες.



Ανέβασα το αρχείο μου κανονικά αλλά αυτό δεν κάνει seed:Κατεβάστε το αρχείο .torrent που ανεβάσατε από τον tracker ώστε να γίνει αντικατάσταση στον client και να μπορέσει να το seedάρει αυτό.

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Όλα τα ελληνικά ενημερωτικά forums και sites με links για direct downloading.

  Παρακάτω θα προσπαθήσω να κάνω μία ολοκληρωμένη λίστα με τα δημοφιλέστερα  ελληνικά forums και sites στα οποία μπορείτε να βρείτε links για κατέβασμα απο File Hosters,όπως Rapidshare,Megaupload και άλλα.Ορισμένα από αυτά απαιτούν να έχετε πρόσκληση αλλά τα περισσότερα είναι ελεύθερα.Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν αρκετά τέτοια Forums και είναι σχεδόν αδύνατο να τα βρώ και να τα συμπεριλλάβω όλα,οπότε θα αρχίσω από τα γνωστότερα και στην πορεία,όταν ανακαλύπτω κάποιο καινούργιο,θα ανανεώνω τη λίστα.







ActiveLoads.com









URL:ActiveLoads
Εγγραφή: Με προσκλήσεις.





Greek.to (πρώην SimpleGR.com)








URL:Greek.to
Εγγραφή:Με προσκλήσεις




UnderSec Forum





URL:UnderSec Forum
Εγγραφή:Ελεύθερη



GreekStars







URL: GreekStars
Εγγραφή: Ελεύθερη



Greekddl.com






URL: Greekddl.com
Εγγραφή: Ελεύθερη




BlueNet








URL: BlueNet
Εγγραφή : Ελεύθερη



GreekHeaven









URL: GreekHeaven
Εγγραφή : Ελεύθερη



Ellinomania






URL: Ellinomania
Εγγραφή : Ελεύθερη





Warezoula






URL: Warezoula
Εγγραφή : Ελεύθερη

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Όλα τα sites με ελληνικούς υπότιτλους.

  Σε αρκετά θέματα που αφορούν το Downloading προσπαθώ να παρουσιάζω αναλυτικά τα πιο αξιόλογα sites,αλλά φυσικά προσπαθώ να κάνω και μία ανάρτηση η οποία θα περιλαμβάνει μία συγκεντρωτική λίστα αυτών των σελίδων.
 Από αυτόν το κανόνα δεν θα μπορούσε να λείπει η κατηγορία των ελληνικών υπότιτλων,αφού αποτελεί ένα απαραίτητο κομμάτι του "πακέτου" το οποίο μάλιστα απαιτεί και αρκετή δουλειά.Ευτυχώς για εμένα βέβαια, κάποιος είχε σκεφτεί και υλοποιήσει αυτήν την ιδέα πρίν από εμένα και με γλύτωσε από αρκετό κόπο.Παρακάτω θα σας  παρουσιάσω λοιπόν,μία λίστα με τα περισσότερα sites που περιέχουν ελληνικούς υπότιτλους και την οποία βρήκα στο forum του tsibato.info ώστε να σας την παρουσιάσω.



Σε αυτά μεταφορτώνονται οι υπότιτλοι:


subs4free.com

grsubs.gr

mysubtitles.com

dvd.stuff.gr

allsubs.org

tvsubtitles.net

divxtitles.com

all4divx.com

divxsubtitles.net

opensubtitles.org

subdb.net

movieplace.tv

podnapisi.net

subscene.com

titles.box.sk

divxstation.com

free-subtitles.org

greeksubtitlesproject.com

www.subs4u.gr

findsubtitles.com

podnapisi.net




Σε αυτά λειτουργούν μεταφραστικές ομάδες:

subs.gr

xsubs.tv

greekdvdsubs.com







 

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Dr.Web LiveCD

 Ενα εργαλείο το οποίο θα σας φανεί πολύτιμο αν τα πράγματα πάνε πολύ άσχημα για τον υπολογιστή σας εξαιτίας κάποιου ιού. Το Dr.Web LiveCD θα καθαρίσει το σύστημά σας από τα μολυσμένα αρχεία και θα σας βοηθήσει να αντιγράψετε τα σημαντικά δεδομένα σας σε ένα εξωτερικό μέσο αποθήκευσης.

 Το αρχείο που θα κατεβάσετε θα το βρείτε σε μορφή iso disk image, με την οποία θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα CD/DVD. Αυτό το δισκάκι θα το χρησιμοποιήσετε για να ξεκινήσετε τον υπολογιστή σας σε περίπτωση προβλήματος. Φυσικά, για να γίνει αυτό, θα πρέπει το CD/DVD drive να είναι η πρώτη συσκευή που θα αναζητά ο υπολογιστής καθώς εκκινεί, κάτι που μπορεί να ρυθμιστεί μέσω BIOS.

 Κατά την εκκίνηση από το CD, έχετε τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο τρόπους λειτουργίας, τους Default, που παρέχει και γραφικό περιβάλλον και Safe, στον οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την γραμμή εντολών. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε Start Local HDD, για να ξεκινήσετε από το δίσκο και όχι από το CD.

 Τέλος, με την επιλογή Testing Memory ελέγχετε τη μνήμη με το Memtest86+. Επιλέγοντας για την εκκίνηση το Default, θα εντοπιστούν αυτόματα οι υπάρχοντες δίσκοι και το δίκτυο, αν είναι διαθέσιμο. Μετά το πέρας της εκκίνησης, επιλέξτε τους φακέλους που θέλετε να σαρωθούν και πατήστε το Start.



Download: Dr.Web LiveCD
Ελάχιστες Απαιτήσεις: Windows 98/Me/2000/XP/Vista/7
Τύπος: Rescue Disk
Περιορισμοί: Freeware

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Δημιουργία DVD με μενού και υπότιτλους με το VSO ConvertXtoDVD

 Υπάρχουν αρκετοί τρόποι αναπαραγωγής ενός αρχείου βίντεο αλλά έχω την εντύπωση πως ,έαν εξαιρέσουμε τους μυημένους ,ο πιο δημοφιλής από όλους είναι μέσω ενός DVD.
 Πως μπορούμε όμως να "κάψουμε" ένα δισκάκι ώστε να μπορέσουμε να δούμε σε έναν απλό DVD Player την ταινία που κατεβάσαμε?
 
Εισαγωγή

Ένα από τα αρτιότερα προγράμματα δημιουργίας DVD από αρχεία βίντεο που κυκλοφορούν στην αγορά είναι το ConvertXtoDVD. Κι αυτό γιατί συνδυάζει κορυφαίες ταχύτητες, πολύ καλή ποιότητα και δυνατότητα παραμετροποίησης του μενού. Μία αναλυτική επεξήγηση των λειτουργιών του θα αποτολμήσουμε στις παρακάτω σειρές.

Γνωριμία με το περιβάλλον

Aυτό είναι το περιβάλλον του προγράμματος όταν το ανοίγουμε












Στο πάνω μέρος (αριστερά) θα μπορούμε να δούμε τα διάφορα στοιχεία που απαρτίζουν το μελλοντικό μας DVD. Τόσο δηλαδή τα αρχεία βίντεο όσο και το μενού.
Το δεξί μέρος (Προεπισκόπηση video) θα μας δείχνει συνέχεια μια προεπισκόπηση του εκάστοτε στοιχείου που έχουμε επιλέξει από τα αριστερά. Μπορεί να εμφανιστεί κάνοντας κλικ στο τελευταίο εικονίδιο με την οθόνη ( ).
Στο κάτω μέρος βλέπουμε το αρχείο καταγραφής στο οποίο φαίνονται αναφορές για την κάθε ενέργεια του προγράμματος και διάφορες άλλες πληροφορίες.

Προσθήκη των αρχείων βίντεο

Πρώτο βήμα για την δημιουργία του DVD μας, είναι η επιλογή των αρχείων βίντεο που θα βάλουμε. Το ConvertXtoDVD θα φροντίσει να τα μετατρέψει κατάλληλα ώστε να χωρέσουν σε ένα DVD. Η "χρυσή τομή" ανάμεσα στον αριθμό επεισοδίων ανά DVD και στην ποιότητα της εικόνας είναι τέσσερα 40λεπτα επεισόδια σε κάθε DVD, χωρίς αυτό να σημαίνει πως βάζοντας μεχρι και 6 η ποιότητα πέφτει πολύ αισθητά. Παρ' όλα αυτά, προτείνεται να βάζετε 4 επεισόδια διάρκειας 40 λεπτών σε κάθε δισκάκι.
Ας αρχίσουμε λοιπόν να προσθέτουμε τα πρώτα 4 επεισόδια της σειράς Χ στο DVD μας. Αυτό θα το κάνουμε κάνοντας κλικ στο πρώτο εικονίδιο ( ). Έπειτα θα εμφανιστεί ένα παράθυρο στο οποίο αφού εντοπίσουμε τον φάκελο στον οποίον είναι αποθηκευμένα τα αρχεία μας θα τα επιλέξουμε (ένα-ένα ή πολλά μαζί) και θα πατήσουμε Άνοιγμα.












Αμέσως βλέπουμε πως στο αριστερό τμήμα του προγράμματος, έχουν προστεθεί πέντε στοιχεία (τα τέσσερα αρχεία βίντεο και ένα μενού). Λεπτομέρειες για το κάθε στοιχείο μπορούμε να δούμε ανοίγοντας το εκάστοτε δενδροειδές απο το συν (+) που προηγείται. (εδώ π.χ. ανοίξαμε το δενδροειδές του 4ου επεισοδίου)













(συμβουλή: αν σας εξυπηρετεί μπορείτε να ανοίγετε και να κλείνετε όλα τα δενδροειδή από αυτό το εικονίδιο: με ένα μόνο κλικ)

Μπορείτε να αλλάξετε σειρά στα αρχεία βίντεο επιλέγοντας κάποιο απ' αυτά και ανεβάζοντάς το ( ) ή κατεβάζοντάς το ( ) στην διάταξη. Η σειρά που θα ορίσετε εδώ θα είναι η σειρά που θα εμφανίζονται τα επεισόδια στο μενού.

Τέλος, στο δενδροειδές κάθε αρχείο υπάρχει μία επιλογή "Κείμενο Menu". Με διπλό κλικ σ' αυτή την επιλογή μπορούμε να αλλάξουμε το όνομα του επεισοδίου, όπως αυτό θα εμφανίζεται στο μενού, χωρίς να αλλάζουμε το αρχείο. Εδώ λοιπόν τα ονομάζουμε "Επεισόδιο 1" κ.ο.κ. Στα έτοιμα μενού που κατεβάζετε από αυτό το site συχνά (αν όχι πάντα) θα μπορείτε να βρίσκετε πληροφορίες και για το πως πρέπει (ή ενδείκνυται) να ονομάζετε το κάθε επεισόδιο.

Προσθήκη υποτίτλων στα αρχεία βίντεο

Αν τα αρχεία σας τα έχετε τακτοποιημένα (δηλαδή τα αρχεία βίντεο έχουν το ίδιο όνομα αρχείου με το εκάστοτε αρχείο υπότιτλων) τότε το ConvertXtoDVD θα αναλάβει να προσθέσει αυτόματα τους υπότιτλους στο κάθε αρχείο βίντεο.
Καλό θα ήταν βέβαια πριν φτιάξετε κάποιο DVD, να ελέγχετε αν σε όλα τα αρχεία μπήκαν οι υπότιτλοι ανοίγοντας το εκάστοτε δενδροειδές.

Σε περίπτωση, όμως, που είστε πιο τσαπατσούληδες με τα αρχεία σας (όπως ο υπογράφων του παρόντος βοηθήματος) θα χρειαστεί να προσθέσετε χειροκίνητα τους υπότιτλους.
Κάνουμε δεξί κλικ στο "Υπότιτλος (0 ροή)" και επιλέγουμε Προσθήκη Υποτίτλων.













Και αμέσως ανοίγει το γνωστό παράθυρο ανοίγματος αρχείων από το οποίο επιλέγουμε τον κατάλληλο υπότιτλο.












Κατ' ευθείαν βλέπουμε ότι στο αρχείο βίντεο προστέθηκε 1 ροή υποτίτλων.

Παραμετροποίηση του μενού

Επιλέγουμε με απλό κλικ το μενού (Μενού - "Το DVD μου") και ανοίγουμε το δενδροειδές του. Αμέσως βλέπουμε στα δεξιά μία προεπισκόπηση του μενού.












» Τίτλος: Κάνοντας κλικ στο βελάκι δίπλα μπορούμε να αλλάξουμε τον τίτλο που θα φαίνεται στην κορυφή του μενού. Μπορούμε αν θέλουμε να σβήσουμε το προεπιλεγμένο "Το DVD μου" και είτε να το αφήσουμε κενό είτε να βάλουμε κάποιο κείμενο της αρεσκείας μας. Εδώ θα βάλουμε "Σειρά Χ - Σεζόν 1 - DVD 1" για λόγους επίδειξης.

» Φόντο: Από το βελάκι μας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουμε ένα οποιοδήποτε αρχείο εικόνας ως φόντο. Απο εδώ διαλέγετε και τα αρχεία εικόνων που θα βρίσκετε στα έτοιμα μενού του GreekTvSubS.gr

» Αυτόματη αναπαραγωγή, Συνεχής αναπαραγωγή και Αναπαραγωγή με τη σειρά: Τα απενεργοποιούμε για να γίνουν πιο χρηστικό το DVD μας καθώς και το μενού.

» Γραμματοσειρά τίτλου: Από εδώ αλλάζουμε την γραμματοσειρά και το χρώμα του τίτλου που γράψαμε πιο πάνω.

» Γραμματοσειρά αντικειμένου: Από εδώ αλλάζουμε την γραμματοσειρά με την οποία θα εμφανίζονται οι επιλογές για το κάθε επεισόδιο.

Τελικές επιλογές και προεπισκόπηση του μενού:












Επισκόπηση ρυθμίσεων

Πριν λοιπόν πατήσουμε το κουμπί "Δημιουργία DVD" μένει να δούμε κάποιες σημαντικές ρυθμίσεις. Πηγαίνουμε λοιπόν Ρυθμίσεις και μετά Γενικά.












Εδώ μένει μόνο να προσέξουμε τον Φάκελο Εργασίας. Η προεπιλογή είναι ένας φάκελος μέσα στον φάκελο "Τα εγγραφά μου" ο οποίος συνήθως βρίσκεται στον σκληρό (C:). Φροντίστε να έχετε τουλάχιστον 6 GB ελεύθερα στον αντίστοιχο σκληρό.
(για τους πιο προχωρημένους χρήστες: αυτός είναι ο φάκελος που γίνονται τα αρχεία .VOB και .IFO)

Έπειτα πηγαίνουμε στην καρτέλα Μενού:












Το μόνο σημείο άξιο προσοχής εδώ είναι οι Μέγιστες καταχωρήσεις ανά σελίδα. Ο αριθμός αυτός δηλώνει πόσοι τίτλοι επεισοδίων θα φαίνονται σε κάθε σελίδα του μενού. Δηλαδή αν αυτός ο αριθμός είναι 4 και εσείς βάλετε σε ένα DVD 6 επεισόδια, τότε τα πρώτα 4 θα φανούν στην πρώτη σελίδα και τα επόμενα 2 σε μία δεύτερη σελίδα του μενού. (στα έτοιμα μενού αναφέρεται και αυτός ο αριθμός)

Μία καρτέλα που θέλει προσοχή είναι αυτή που τιτλοφορείται Υπότιτλοι:












Εδώ δεν έχουμε να "πειράξουμε" τίποτα πέραν ίσως της θέσης των υποτίτλων. Προσωπικά, το προεπιλεγμένο 90% βρίσκω να με βολεύει.

Όμως από εδώ μπορούμε να αλλάξουμε και την γραμματοσειρά εμφάνισης των υποτίτλων, πράγμα πολύ σημαντικό καθώς η προεπιλεγμένη γραμματοσειρά δεν βοηθά στην παρακολούθηση.
Έτσι λοιπόν, κάνουμε κλικ στα Προεπιλεγμένη γραμματοσειρά και μετά Αλλαγή γραμματοσειράς.












Τώρα για το τι θα εισάγετε εδώ είναι καθαρά υποκειμενικό. Οι ρυθμίσεις που βολεύουν εμένα και τους γονείς μου (που έχουν και κάποια ηλικία και ως εκ τούτου δεν βλέπουν και πολύ καλά) είναι οι εξής:









Στις νεότερες εκδόσεις έχει αλλάξει η καρτέλα των ρυθμίσεων για τους υπότιτλους.





Πατάτε στο Text Subtitles rendering settings όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα, και έπειτα ανοίγει ένα νέο παράθυρο.





Ας περιγράψουμε λίγο τις ρυθμίσεις και εδώ.

Βάζουμε Arial 22 bold ή Arial 22 όχι bold. Σε όσους φαίνονται μικροί μπορούν να δοκιμάσουν με Arial 24, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να κόβονται κάποιες λέξεις λόγω του μεγέθους.

Επιλέγουμε στο Text Rendering-Wrap Style No Word Wrap. Έτσι οι υπότιτλοι θα είναι όπως τους έβγαλε ο μεταφραστής δίχως να σπάει τις γραμμές αυτόματα το VSO. Τις άλλες ρυθμίσεις δεν τις πειράζουμε εκτός κι αν είναι κάποιος έμπειρος και ξέρει τι κάνει.





Τέλος διαλέγουμε την καρτέλα Εγγραφή:












Το μόνο που θα χρειαστεί σ' αυτή την καρτέλα είναι να επιλέξετε το σωστό drive, την συσκευή δηλαδή που χρησιμοποιείτε για να γράφετε DVD.

(για πιο προχωρημένους: Σε περίπτωση που θέλετε να έχετε απλώς τα αρχεία του DVD και να το γράψετε κάποια άλλη στιγμή δεν επιλέγετε ούτε το "Εγγραφή αποτελέσματος σε DVD" ούτε το "Διαγραφή του φακέλου μετά από επιτυχημένη εγγραφή" και όταν θελήσατε στο Nero κάνοντας ένα DVD-Video "ρίχνετε" ολόκληρο τον φάκελο που δημιουργήθηκε μέσα στον φάκελο που θέσαμε στην καρτέλα Γενικά)

Δημιουργία και εγγραφή του DVD

Αφού λοιπόν έχουμε κάνει όλη αυτή την διαδικασία, βάζουμε ένα κενό DVD στον αντίστοιχο οδηγό και πατάμε το πλήκτρο:










Αφού τελειώσει η μετατροπή (κατά κανόνα λιγότερο από 2 ώρες για ένα γεμάτο DVD σε έναν όχι τελευταίας τεχνολογίας υπολογιστή) θα εμφανιστεί αυτή η οθόνη:












Στην οποία θα έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την εγγραφή του DVD ενώ αν δεν είχαμε βάλει νωρίτερα απλώς θα είχε εμφανιστεί αυτή η οθόνη προτρέποντάς μας να βάλουμε ένα.

Όταν όλα έχουν τελειώσει επιτυχώς, το ακόλουθο μήνυμα θα εμφανιστεί.












Καλές εγγραφές!
 
 
 
 
Ο παραπάνω οδηγός δημοσιεύτηκε στο GreekTVSubs τον οποίο και σας παραθέτω σχεδόν αυτούσιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More